Puigdemont obtožuje: EU priznava Gvaidoja za predsednika Venezuele, mene, ki sem bil legitimno izvoljen predsednik Katalonije, pa ni podprla! Sramota! – TOPNEWS.si

Puigdemont obtožuje: EU priznava Gvaidoja za predsednika Venezuele, mene, ki sem bil legitimno izvoljen predsednik Katalonije, pa ni podprla! Sramota!

Puigdemont obtožuje: EU priznava Gvaidoja za predsednika Venezuele, mene, ki sem bil legitimno izvoljen predsednik Katalonije, pa ni podprla! Sramota!

Waterloo – Nekdanji katalonski voditelj Carles Puigdemont je obtožil EU dvojnih meril, potem ko je priznala opozicijskega voditelja Juana Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele in zanemarila njegov poskus, da bi Katalonijo razglasil za neodvisno.

“Za predsednika sem bil izvoljen v demokratično brezhibnem parlamentu in odpustil me je človek, ki ima zdaj samo štiri člane v regionalnem parlamentu Katalonije,” je dejal Puigdemont v intervjuju za Associated Press, pri čemer je namignil na nekdanjega španskega predsednika vlade Mariana Rahoya.

“Ta dvojni standard je sramoten za Evropo,” je dodal.

Sojenje, je dejal Puigdemont, “ne bo dejanje pravičnosti, temveč maščevalno dejanje.”

“Mi (nas dvanajst) podpiramo, jim pomagamo, ker trpijo grozno nepravičnost in so v ponižujočem položaju, uporabljajo jih kot primer,” je dejal v mestu Waterloo, južno od Bruslja. Puigdemont je še dejal, da bo obsodilna sodba dala veter v jadra separatističnemu gibanju, ki ga bo po njegovem mnenju podprla večina Kataloncev.

“Ta trenutek bo prišel, in ko se bo to zgodilo, bomo imeli vso legitimnost, da sprejmemo odločitve, ki smo jih že sprejeli v parlamentu, in jih ratificirali s plebiscitom,” je dejal in dodal, da je razglasitev katalonske neodvisnosti še vedno v veljavi.

COMMENTS

Wordpress (0)