(VIDEO) Razrešena skrivnost Trumpovega potovanja: Poglejte, kam je odpeljal Melanio, in zakaj je bil polet Air Force 1 tajen! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Razrešena skrivnost Trumpovega potovanja: Poglejte, kam je odpeljal Melanio, in zakaj je bil polet Air Force 1 tajen!

(VIDEO) Razrešena skrivnost Trumpovega potovanja: Poglejte, kam je odpeljal Melanio, in zakaj je bil polet Air Force 1 tajen!

Predsednik ZDA Donald Trump je nenajavljeno prispel na obisk k ameriškim vojakom v Iraku. Gre za njegov prvi obisk ameriških vojakov na enem od nestabilnih območij.

Z njim je pripotovala tudi prva dama Melania Trump. Letalo z ameriškim predsednikom je pristalo, ko se je znočilo, v letalski bazi, zahodno od Bagdada. Ameriški predsednik je zapustil Washington v nerazrešeni situaciji z delno blokado ameriških zveznih institucij.

“Predsednik Trump in prva dama sta odšla v Irak…, da bi obiskala naše vojake in naše vojaške poveljnike, da se jim zahvalita za njihov angažma, njihov uspeh in žrtve, in da jim zaželita srečen Božič”, je napisala tiskovna predstavnica Bele hiše Sara Sanders v Twitter sporočilu s fotografijo predsedniškega para v družbi ameriških vojakov.

Trumpov obisk se je zgodil po njegovi najavi o umiku ameriške vojske iz sosednje Sirije. V letalu je trump novinarjem povedal, da sploh ne namerava umakniti ameriških vojakov iz Iraka. Dejal je, da si želi umakniti ameriške vojake iz Sirije, in da Irak lahko še naprej služi kot baza, s katere se lahko izvajajo napadi na ekstremiste Islamske države v Siriji, če bo to potrebno.

Trumpova odločitev, da umakne Američane iz Sirije, je presenetila njegove svetovalce za nacionalno varnost kot tudi ameriške zaveznice ter sprožila odstop ministra za obrambo Jamesa Mattisa. Trumpa, ki bo februarja vstopil v tretje leto svojega mandata, so kritizirali, ker doslej še ni obiskal ameriških vojakov, ki se nahajajo v nevarnih conah. Trump je za Associated Press še oktobra dejal, da meni, da takšen obisk ni “pretirano potreben”.

COMMENTS

Wordpress (0)