Rusi po pripojitvi Krima odkrili zastrašujoče prizore v laboratoriju smrti – TOPNEWS.si

Rusi po pripojitvi Krima odkrili zastrašujoče prizore v laboratoriju smrti

Rusi po pripojitvi Krima odkrili zastrašujoče prizore v laboratoriju smrti

Združene države so načrtovale izgradnjo biološkega laboratorija, podobnega gruzijskemu centru “Lugar”, v Simferopolu na Krimu. Po združitvi Krima z Rusijo so bili zabojniki z biomateriali pripravljeni za dostavo, je povedala vodja Zvezne službe za nadzor potrošnikov, zaščite pravic in dobro počutje ljudi (Rospotrebnadzor) Ana Popova.

“Danes je v Ukrajini 11 ameriških laboratorijev. Posodobili so jih s sredstvi Pentagona. Načrtovali so postavitev takega laboratorija tudi v Simferopolu. Leta 2014 smo našli 104 banjice z ektoparaziti, 46 vzorcev notranjih organov glodavcev, 105 vzorcev krvnega seruma ljudi, ki so bili pripravljeni za dostavo. Omenjena postaja za boj proti kugi je prenehala biti raziskovalna, postala je le točka za zbiranje materiala in njegovo pošiljanje v Evropo na podlagi naročil, je dejala Popova na tiskovni konferenci.

Pred časom je nekdanji gruzijski minister za državno varnost Igor Giorgadze dejal, da v laboratoriju Rchard Lugar v Gruziji izvajajo eksperimente na ljudeh, ki so življenjsko nevarni.

Vodja oddelka za varstvo pred sevanji, kemijsko in biološko zaščito ruskih oboroženih sil Igor Kirilov je dejal, da so ameriški znanstveniki iz centra “Lugar” pod krinko zdravljenja preverjali toksične kemične snovi za lokalnem prebivalstvu.

Moskva meni, da ameriške in gruzijske oblasti skušajo prikriti pravi cilj dejavnosti vojaške enote ameriške vojske, ki preučuje posebej nevarne nalezljive bolezni. Gruzijska stran te strahove ocenjuje kot neutemeljene in navaja, da se laboratorij ukvarja izključno z znanstvenimi raziskavami.

COMMENTS

Wordpress (0)