(FOTO, VIDEO) Delata se, kot da se ne poznata: Poglejte, kako se Putin in Trump ignorirata na vrhu G20 – TOPNEWS.si

(FOTO, VIDEO) Delata se, kot da se ne poznata: Poglejte, kako se Putin in Trump ignorirata na vrhu G20

(FOTO, VIDEO) Delata se, kot da se ne poznata: Poglejte, kako se Putin in Trump ignorirata na vrhu G20

Predsednika Rusije in ZDA, Vladimir Putin in Donald Trump, se na vrhu G20 nista niti pozdravila, potem ko je Trump odpovedal načrtovano njuno dve urno srečanje.

Vendar pa, ker sta se tako Trump kot tudi Putin nahajala v istem prostoru, je kamera uspela zabeležiti tudi njune skrivne poglede in nasmehe.

Prvi večer vrha G20 je zaznamoval prijateljski pozdrav Vladimirja Putina s savdskim kronskim princem Mohamedom bin Salmanom, ki je povzročil burne odzive na družbenih omrežjih, kot tudi medsebojna ignoranca ruskega in ameriškega predsednika.

To, da se je kronski princ Bin Salman pred kamerami vedel zelo prijateljsko in celo patronistično do ruskega predsednika Vladimirja Putina, je dokaz, da je princ veliki “player” v mednarodnih odnosih. Gesta je bila namenjena predvsem ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in ameriški javnosti, češ, imam še enega velikega prijatelja. Slednje je povezano s glasovanjem ameriškega senata, ki zahteva spremembo ameriške politike do Savdske Arabije, saj meni, da je savdski kronski princ odgovoren za grozljivo dejanje, ki se je zgodilo proti novinarju Jamalu Khashoggiju v savdskem konzulatu v Istambulu.

Donald Trump se je delal, kot da se ni nič posebnega zgodilo in kot, da Vladimirja Putina pa sploh ne pozna.

Po besedah francoskih uradnikov je Putin na sestanku s francoskim predsednikom Macronom izvlekel papir in svinčnik ter grafično prikazal ukrajinsko obalo in sporne teritorialne vode, v katerih se je v nedeljo zgodil incident z ukrajinskimi vojaškimi ladjami, poroča AP. Macron naj bi od Putina kot dokaz zahteval še uradne dokumente.

Savdski kronski princ Mohamed bin Salman je na vrhu G20 pritegnil pozornost s svojim obuvalom. Gre za prvo njegovo pojavljanje na mednarodni sceni od umora novinarja Jamala Khashoggia v savdskem konzulatu 2. oktobra v Istambulu.

COMMENTS

Wordpress (0)