Macronu prekipelo: Dopuščam Trumpu, da se igra politiko! – TOPNEWS.si

Macronu prekipelo: Dopuščam Trumpu, da se igra politiko!

Macronu prekipelo: Dopuščam Trumpu, da se igra politiko!

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je včeraj odzval na Trumpov napad, ki ga je ameriški predsednik izvedel nanj preko Twitterja. Dejal je, da bi se Francija in Združene države Amerike morale spoštovati, tako kot je to navada pri dolgotrajnih zaveznikih.

Macron se je odzval na francoski televiziji TF1, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump izvedel napad nanj preko Twitterja v zvezi z več temami.

“Bili smo zavezniki v vsakem trenutku naše zgodovine, tako spoštovanje se priznava med zavezniki”, je dejal Macron, ki se je navezal na podporo Francije v vojni za neodvisnost ZDA in podporo v obeh svetovnih vojnah, poroča Reuters.

Izrazil je prepričanje, da Francozi niso pričakovali, da se bo odzval na Trumpove tvite, vendar je menil, da je pomembno nadaljevati “pomembno zgodovino”.

“Mislim, da se igra politiko in dopuščam mu, da se igra,” je dejal Macron in dodal, da misli, da so Trumpovi tviti namenjeni predvsem domači publiki.

Francoski predsednik je dejal, da je zanj pomembnejše odlično sodelovanje med ameriško in francosko vojsko, kot pa tviti ameriškega predsednika.

Trump je v torek v več tvitih napadel Macrona zaradi njegove ideje, da je evropska vojska potrebna za obrambo Evrope, nato pa napisal, da je Macron zelo nepriljubljen v raziskavah javnega mnenja.

Trump je tudi izjavil, da je francoske trgovinska praksa nepravična in da je gospodarstvo države v depresiji.

“To, kar je zame pomembno, iskreno, je to, kar počnemo z ameriško vojsko,” je dejal Macron novinarjem na letalonosilki Charles de Gaulle, poroča Reuters.

“Izvajali bomo zelo konkretne operacije z Američani, in ko smo konec aprila v Siriji z Britanijo in Ameriko opravili operacijo brez primere, smo to storili z odličnim sodelovanjem in izvedli smo jo odlično ,” je dejal francoski predsednik.

COMMENTS

Wordpress (0)