Anonimka: Andrej Čuš proti Andreju Čušu – Lista Andreja Čuša na Ptuju kandidira proti Stranki Zelenih Slovenije predsednika Andreja Čuša – TOPNEWS.si

Anonimka: Andrej Čuš proti Andreju Čušu – Lista Andreja Čuša na Ptuju kandidira proti Stranki Zelenih Slovenije predsednika Andreja Čuša

Anonimka: Andrej Čuš proti Andreju Čušu – Lista Andreja Čuša na Ptuju kandidira proti Stranki Zelenih Slovenije predsednika Andreja Čuša

Andrej Čuš je imel z Zelenimi težave s kandidatno listo že na parlamentarnih volitvah. DVK je njegovo listo v Ljubljani zaradi dvojne kandidatke sprva zavrnila, a mu je ustavno sodišče kasneje ugodilo in je lahko nemoteno nastopil. Težave so se ponovile na lokalnih volitvah, ko je mlada Trboveljčanka “kupovala” sadike in postala kandidatka Zelenih. Andrej Čuš naj bi z Zelenimi pod pretvezo deljenja brezplačnih sadik brez vednosti volivcev novačil ljudi za nastop volitvah. Mlada Zasavka Lea Pistotnik je trdila, da je v zameno za rastlinske sadike hotela le izreči podporo Zelenim, a je nevede postala njihova kandidatka za občinsko svetnico. Čuš je vse očitke zanikal, umik s kandidatne liste pa do volitev ni več mogoč.

Tokrat je Andrej Čus poskrbel za novo paradoksalno situacijo, ki spominja na naslov kultne filmske klasike iz osemdesetih let Kramer proti Kramerju. Kramer proti Kramerju je film, ki je tudi Slovenijo in v kateri so igrali Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry, Jane Alexander in JoBeth Williams. Dustin Hoffman je dobil svojega prvega oskarja in dokazal, da mu ni para, ter da lahko igranja uči tudi Ala Pacina, Roberta De Nira in Jacka Nicholsona. Zgodba iz filma, ki govori o odnosih v družini, ima nekatere paralele s filmsko fikcijo Andreja Čuša, ki je od očeta prevzel stranko Zelenih, vendar pozor. Andrej Čuš, ki je predsednik stranke Zelenih na državni ravni, pa na Ptuju za župana kandidira s svojo Listo Andreja Čuša in ne kot kandidat stranke Zelenih.

Anonimka, ki smo jo prejeli v redakcijo Topnews Andreju Čušu očita, da kot predsednik stranke Zelenih kandidira proti Listi Andreja Čuša oziroma kandidira tako rekoč proti samemu sebi. Anonimko objavljamo v celoti:

“Kakšne so pa računice stranke Zeleni Slovenije, ki je svojega predsednika stranke Andreja Čuša poslala na županske volitve kot kandidata za župana Mestne občine Ptuju, brez strankarske podpore? Andrej Čuš namreč kandidira za župana najstarejšega slovenskega mesta kot državljan Slovenije na čelu svoje samostojne Liste Andreja Čuša. Tako se postavlja vprašanje, ali Andrej Čuš kot predsednik še obvladuje stranko Zeleni Slovenije, ali pa jo je zlorabil za svoje osebne interese?

To bi volivci pač lahko zvedeli, še preden gredo na volitve obkroževat svojega ljubljenega kandidata za župana. Slepilni manevri mladega predsednika stranke Zeleni Slovenije, ki je mandat za vodenje ene od ideološko nevtralnih in praktično najbolj perspektivnih političnih strank in gibanj prevzel na kolesnicah, ki jih je oral tudi njegov oče, so brezmejni.

Zanimivi tudi, ker je v duhu nepotizma in uzurpiranja vzvodov za zapravljanje davkoplačevalskega denarja predsednik stranke Zeleni Slovenije Andrej Čuš na kandidatno Listo Stranke Zeleni Slovenije, katere predsednik je prav on, za svetnike v občinskem svetu MO Ptuj, na prvo mesto in s tem za nosilca liste postavil kar svojega brata Jerneja Čuša.

S tem pa nepotizma in ostalih kanibalističnih potez za slabitev Stranke Zeleni Slovenije sploh še ni konec.

Konkurenca med Čušem, kandidatom za župana in Listo Andreja Čuša ter Listo Zeleni Slovenije za svetnike v mestnem svetu, je lahko le slepilni manever zlorabe zaupanja volivcev in davkoplačevalskega denarja

Iz letala se namreč vidi, da je kampanja predsednika Zelenih Slovenije za župana MO Ptuj, s podporo njegove zasebne Liste Andreja Čuša, izjemno bogata in znatno presega dovoljene okvire sredstev, ki jih je mogoče potrošiti za občinske volitve.

Hkrati pa je Lista Zeleni Slovenije ostala zgolj kot seznam v suhoparnih volilnih seznamih za lokalne volitve 2018. Predsednik stranke Zeleni Slovenije torej gradi svojo kariero ločeno od stranke, ki jo vodi; ampak na njen račun. Odvzema ji namreč politični kapital, ki so mu ga v upravljanje zaupali člani in člani posameznih organov Stranke Zeleni Slovenije ter preprečuje, da bi – vsaj potencialno – imela možnost izvolitve svojega župana v eni od najzanimivejših mestnih občin v državi.

Ni dvoma, da tudi davkoplačevalski denar, namenjen Zelenim Slovenije, gre za promocijo njenega predsednika, vendar ne kot prvega človeka stranke, ampak kot zasebnika z neprecenljivim interesom za upravljanje javnih zadev na način izkoriščanja države in “svoje” stranke”.

V redakcijo Topnews-a smo prejeli odziv Andreja Čuša, ki ga objavljamo v celoti:

V Listi Andreja Čuša v zadnjih dneh opažamo, da je v vsaj enem volilnem štabu velika panika, kar se odraža tudi v zaostritvi retorike in akcijah nekaterih tesnih sodelavcev tega štaba.

Mi smo boljši. Mi se takšnih prijemov ne bomo posluževali. Raje se bomo ukvarjali s tem, kar je potrebno narediti za boljši Ptuj!

Zeleni Slovenije ne financirajo kampanje Andreja Čuša, saj je zakonodaja jasna. Kampanja je financira iz naslova lastnih prihrankov in prispevkov sokandidatov na listi. Zavedamo pa se tudi omejitev, ki so v zakonu.

Listo Andreja Čuša sestavljajo kandidati različnih nazorov in člani različnih političnih strank, ravno zaradi tega je po posvetovanju padla odločitev, da kandidiramo s podporo volivk in volivcev. Ob tem pa bomo celo prikrajšani, saj nestrankarske liste ne prejemamo mesečnega financiranja iz občinskega proračuna.

Kandidatno listo Zelenih Slovenije na Ptuju je potrjeval zbor članov, na katerem Andrej Čuš ni bil prisoten, je pa vrstni red tudi posledica rezultatov na državnozborskih volitvah.

Ob tem pa se tudi zavezujemo, da ne bomo zaposlovali po občinski upravi ali javnih zavodih svojih žlahtnikov, tako da ne bo novih hobotnic, ki še danes držijo Ptuj v šahu in so odgovorne zato, da je danes Ptuj najslabše razvita mestna občina v Sloveniji.

Hvala vsem za številne odzive podpore. Vem, da bono skupaj zmagali. Če ne že 18.11.2018, pa 2.12.2018 zagotovo!

COMMENTS

Wordpress (0)