Avstrijski vicekancler Heinz-Christian Strache o izstopu iz Sporazuma o migraciji: Absurdno je, da migracija postane človekova pravica! – TOPNEWS.si

Avstrijski vicekancler Heinz-Christian Strache o izstopu iz Sporazuma o migraciji: Absurdno je, da migracija postane človekova pravica!

Avstrijski vicekancler Heinz-Christian Strache o izstopu iz Sporazuma o migraciji: Absurdno je, da migracija postane človekova pravica!

Avstrijski vicekancler Heinz-Christian Strache je pojasnil, da se je Avstrija odločila izstopiti iz sporazuma OZN o migraciji, saj je absurdno, da bi migracija postala človekova pravica.

Strache je v intervjuju za televizijo “OE24” dejal, da je suverenost Avstrije najvišja prioriteta avstrijske vlade.

“To je odločilno. Če analiziramo sporazum o migraciji, le ta vsebuje točke, ki so diametralno nasprotne z našim programom vlade. Zaradi tega smo se po daljšem preverjanju in analizi odločili, da iz njega izstopimo. S tem ščitimo suverenost Avstrije in to je naša obveza do naših državljanov”, je poudaril Strache.

Avstrijski vicekancler je poudaril, da se uradni Dunaj ne orientira na podlagi tega, kako se odločajo druge države. Opozoril je, da sporazum ne dela več razlike med nezakonito in zakonito migracijo.

Nach Österreich, überlegen jetzt auch Tschechien, Polen, Kroatien, Italien und weitere Länder einen Nicht-Beitritt zum…

Objavil/a HC Strache dne Petek, 02. november 2018

“V njem lahko preberete, da mora migracija postati človekova pravica. Mednarodno-pravno pojem migracije ne obstaja. To je samo ena točka, ki ni jasno definirana v sporazumu. Prav tako je v sporazumu govora tudi o tem, da pri nezakoniti migraciji lahko nastane legalnost. Celo je govora tudi o pravici do socialnega zavarovanja kot tudi o opcijah naseljevanja v primeru podnebnih sprememb in siromaštva. V sporazumu je govora tudi o prepovedi skupinskega izgona. To so so vse stvari, ki jih ne smemo dovoliti”, je poudaril Strache in dodal, da se s tem sporazumom poskuša dati nove pravice migrantom, ki jih Avstrija ne želi.

“Ne želimo nikakršne človekove pravice do migracije, saj je to absurdno. Nismo osamljeni, so tudi druge države, ki sporazum ne le kritizirajo, temveč k njemu niso pristopile, kot so ZDA, Madžarska in Avstralija”, je dejal avstrijski vicekancler.

Strache je še dejal, da mu je všeč politika, ki jo v zvezi z migracijo izvaja Avstralija, ki je za Avstrijo vzor, kako je treba zaščititi Evropo pred nezakonito migracijo.

“Poleg tega obstajajo tudi druge države, ki kritično obravnavajo sporazum OZN. Na primer, Poljska razmišlja, da ga ne sprejme, v Italiji kot tudi na Danskem o njem poteka javna razprava”, je spomnil Strache.

Marakeški sporazum je dejansko katalog ukrepov, v izvirniku imenovanih Global Compact of Safe, Regulated and Legal Migrations, ki je nastal pod okriljem ZN. Postopek priprave tega dokumenta se je začel s sprejetjem Newyorške deklaracije o beguncih in migrantih iz leta 2016, ki jo je sprejelo 193 držav članic ZN, vključno z Republiko Slovenijo. Dokumenta v Marakešu decembra uradno ne bodo podpisovali, temveč ga bodo na konferenci voditeljev držav in vlad  politično podprli.

COMMENTS

Wordpress (0)