Pricurljal dosje češkoslovaške tajne službe o Trumpu: Že leta 1986 je vedel, da bo predsednik ZDA! – TOPNEWS.si

Pricurljal dosje češkoslovaške tajne službe o Trumpu: Že leta 1986 je vedel, da bo predsednik ZDA!

Pricurljal dosje češkoslovaške tajne službe o Trumpu: Že leta 1986 je vedel, da bo predsednik ZDA!

Trump je začel razmišljati o predsedniški kandidaturi že leta 1986, vendar je od zamisli odstopil, saj je menil, da je premlad. Star je bil le 41 let.

Tajna policija komunistične Češkoslovaške je izdelala dosje o ameriškem milijarderju Donaldu Trumpu, ki je bil že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja prepričan, da bo postal predsednik ZDA.

Ivana in Donald Trump

Razlog, zaradi katerega je češkoslovaška tajna policija odprla dosje, je bila Trumpova poroka s prvo soprogo, Čehinjo Ivano, tedaj še Zelničkovo.

Praški tednik Respekt je objavil trditev Vlastimila Daneka, bivšega območnega šefa Državne varnostne službe v Gotvaldovu, današnjem Zlinu, rojstnem mestu Ivane Trump.

“Vedeli smo, je bil Trump vpliven. Ni skrival, da želi enkrat postati predsednik ZDA, pa smo želeli izvedeti čim več o njem“, je preciziral Danek.

Trump je, piše v dosjeju, začel razmišljati, da bi kandidiral za predsednika ZDA že leta 1986, vendar si je premislil, saj je menil, da je premlad – takrat je imel 41 let.”

“S svojo kandidaturo želi postati novost v ameriški zgodovini. Želi kandidirati kot neodvisni kandidat. Ni član niti Demokratske niti Republikanske stranke, kljub temu, da si ga obe želita v svojih vrstah“, piše v dosjeju.

Češkoslovaška tajna služba (STB) je že takrat ocenila, da je Trump prepričan v zmago, čeprav je bilo videti nerealno. STB je leta 1978 najprej odprla dosje Ivane Zelničkove, nato pa so ga dopolnjevali z informacijami o njenem soprogu, piše Respekt, ki je tekst objavil v sodelovanju z britanskim Guardianom.

Ivana Zelničkova, bivša manekenka, ki je kasneje postala poslovna ženska, se je leta 1977 poročila s Donaldom Trumpom, s katerim ima tri otroke: Donalda Juniorja, Ivanko in Erica.

Komunistični režim v nekdanji Češkoslovaški je propadel leta 1989 v tako-imenovani Plišasti revoluciji, STB, ki je tesno sodeloval s sovjetskimi tajnimi službami, pa so razpustili leta 1990.

COMMENTS

Wordpress (0)