(VIDEO) Savdski konzul zapustil Turčijo uro prej, predenj je turška policija izvedla preiskavo njegove rezidence – TOPNEWS.si

(VIDEO) Savdski konzul zapustil Turčijo uro prej, predenj je turška policija izvedla preiskavo njegove rezidence

(VIDEO) Savdski konzul zapustil Turčijo uro prej, predenj je turška policija izvedla preiskavo njegove rezidence

Savdski konzul v Istanbulu je včeraj zapustil Turčijo in odpotoval v Savdsko Arabijo, ko so turške oblasti sporočile, da bo policija preiskala njegovo rezidenco v zvezi z izginotjem savdskega novinarja Jamala Khashoggija.

Po poročanju turške državne agencije Anadolija, je konzul Mohamed al Otaibi včeraj popoldne z letalom odpotoval iz Turčije. Uro za tem je turška policija vstopila v njegovo rezidenco v Istanbulu.

Consul general Mohammed al-Otaibi took off for Riyadh on a 1400 GMT flight from Istanbul, the Haber-Turk newspaper reported on its website.

Objavil/a Gulf-Times dne Torek, 16. oktober 2018

Savdska Arabija za zdaj še ni komentirala njegov odhod. Turško ministrstvo za zunanje zadeve je pred tem sporočilo, da bo policija preiskala njegovo rezidenco in vozila, ki pripadajo savdskemu konzulatu.

Preiskava turške policije

CNN: Truplo izginulega novinarja je bilo razrezano na kose v savdskem konzulatu

Truplo izginulega novinarja Jamala Khashoggija so razkosali takoj po njegovem umoru, poroča CNN, ki se sklicuje na neimenovanega turškega uradnika.

Turška policija je včeraj devet ur preiskovala sati konzulat Savdske Arabije v Istanbulu. New York Times je najprej obvestil javnost, da je bilo novinarjevo truplo po smrti razrezano, CNN pa se sklicuje na izjavo turškega uradnika, ki je novico potrdil po obširni preiskavi konzulata. Turške oblasti pa naj bi imele dokaze, da so Jamala Khashoggija ubili v konzulatu. Včeraj se je oglasil tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdoğa, ki je dejal, da turški preiskovalci izvajajo preiskavo konzulata, še posebej pa preiskujejo toksičen in prepleskan material v konzulatu.

Trump verjame savdskemu princu Salmanu: Dejal mi je, da ni vedel nič o Khashoggiju in da bo naročil veliko preiskavo

Predsednik ZDA, Donald Trump, je včeraj dejal, da se je pogovarjal s savdskim prestolonaslednikom, Mohamedom bin Salmanom, ki mu je obljubil, bo ukazal izvedbo popolne preiskave glede izginotja savdskega novinarja Jamala Khashoggija.

Novinar Jamal Khashoggi

“Ravnokar sem se pogovarjal s prestolonaslednikom Savdske Arabije, ki je ostro zanikal, da bi karkoli vedel o tem, kaj se je zgodilo v savdskem konzulatu v Turčiji. Povedal mi je, da je že ukazal izvedbo popolne in natančne preiskave,” je napisal Trump na Twitterju.

Turški forenziki so včeraj zgodaj zjutraj zaključili preiskavo savdskega konzulata, dva tedna po izginotju savdkega novinarja Jamala Khashoggija v tem poslopju.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo in savdski prestolonaslednik princ Salman

Nek visoki turški uradnik je včeraj dejal, da je policija med preiskavo savdskega konzulata v Istanbulu prišla do “določenih dokazov”, ki potrjujejo, da je bil Khashoggi ubit v konzulatu.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je v ponedeljek pripotoval v Riad, da bi se o zadevi osebno pogovoril s kraljem Salmanom. Turško ministrstvo za zunanje zadeve je sporočilo, da bo državni sekretar Pompeo iz Savdske Arabije pripotoval na delovni obisk v Turčijo, ni pa preciziralo, kakšne bodo teme pogovorov.

COMMENTS

Wordpress (0)