(VIDEO) Ljubljanski župan Zoran Janković ob vložitvi kandidature: “Ni mi treba dajati obljub!” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ljubljanski župan Zoran Janković ob vložitvi kandidature: “Ni mi treba dajati obljub!”

(VIDEO) Ljubljanski župan Zoran Janković ob vložitvi kandidature: “Ni mi treba dajati obljub!”

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes na upravno enoto vložil kandidaturo za župana ter kandidatno listo za mestni svet skupno z več kot 4300 podpisi podpore, Janković, ki se poteguje za četrti županski mandat, meni, da ne potrebuje programa in obljub, ker so v 12 letih naredili veliko za razvoj Ljubljane. Tako na volitvah pričakuje zmago v že prvem krogu.

Župan Zoran Janković je danes v spremstvu svojih podpornikov vložil na upravni enoti na Mačkovi kandidaturo za župana z 2285 podpisi ter za Listo Zorana Jankovića, s podporo 2183 podpisov.
V izjavi novinarjem se zahvalil občanom za overjene podpise podpore, ki jih je več, kot jih je bilo potrebnih.

Med podporniki, ki so prišli z Jankovićem, izstopa ime priljubljenega pevca Magnifica, ki je prišel osebno podpreti Jankovića, sicer pa so bili v spremstvu tudi nekateri direktorji posameznih podjetij v mestnem holdingu in podžupani.

Janković je napovedal zmago v v prvem krogu županskih volitev. Več negotovosti je glede sestave mestnega sveta, kjer bi se lahko zgodilo, da ne bi imel več tako velike podpore v mestnem svetu, kot jo je imel doslej. Vendarle so to sladke skrbi Zorana Jankovića, saj praktično resnega protikandidata nima, tudi če bi prišlo do drugega kroga glasovanja.

Kandidaturo za ljubljanskega župana so do zdaj napovedali še: poslanec SDS in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar, ki ga bo podprla tudi NSi, ljubljanski mestni svetnik in nekdanji poslanec Dragan Matić, ki bo kandidiral za SMC, Smiljan Mekicar, ki bo kandidat stranke Dobra država, Mihael Rihar, ki ga v boj za župansko mesto pošilja Stranka Naprej Slovenija in Mirko Brnič Jager, ki naj bi bil kandidat Zelenih Slovenije Andreja Čuša.

Politični analitiki menijo, da bi Jankovića lahko premagal samo nekdo iz levice, medtem ko desni kandidati praktično nimajo možnosti, da bi premagali Jankovića.

Janković je danes še povedal, da ne iščejo zavezništev z nobeno stranko ali listo, saj imajo zavezništvo z Ljubljančankami in Ljubljančani. “Odločili bodo volivci. Res je, da se javljajo novi kandidati. Vse jemljem resno, a nikogar se ne bojim,” je zatrdil ljubljanski župan in izrazil hvaležnost za podporo Listi Zorana Jankovića, brez katere po njegovem mnenju ne bi bilo razvoja Ljubljane. Napovedal je, da bo njihovo delo do zadnjega dne aktualnega mandata enako kot zadnja štiri leta oz. vseh 12 let in da bodo vsak dan opravljali svoje dolžnosti. “Za nas govorijo opravljena dela,” je prepričan Janković. Prav zato po njegovem mnenju ne potrebuje programa in mu ni treba ničesar obljubljati, saj bodo nadaljevali dozdajšnje delo. “Naša pot je zelo jasna. Vse, kar naredimo, zagotavlja in dviguje kakovost življenja vsakemu prebivalcu Ljubljane,” je dejal župan. Tako je med drugim spomnil tudi na današnji začetek gradnje Cukrarne in odprtje skate parka pod Fabianijevim mostom.

COMMENTS

Wordpress (0)