Sebastian Kurz o srečanju s Putinom: Mir v Evropi je možen le z Rusijo – TOPNEWS.si

Sebastian Kurz o srečanju s Putinom: Mir v Evropi je možen le z Rusijo

Sebastian Kurz o srečanju s Putinom: Mir v Evropi je možen le z Rusijo

Avstrijski kancler Sebastian Kurz se je sinoči že četrtič letos srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v Sankt Peterburgu.

Kurz in Putin sta odprla razstavo v ruskem državnem muzeju Ermitažu z naslovom “Carski metropoli: Sankt Peterburg – Dunaj”.

Kurz je ob srečanju s Putinom dejal, da je dialog z velesilo Rusijo pomemben.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz in ruski predsednik Vladimir Putin

Kurtz, ki ni le v vlogi vodje avstrijske vlade, temveč tudi v vlogi predsedujočega EU, je pred odhodom v Rusijo po telefonu govoril s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudeom Junckerjem in predsednikom Sveta EU Donaldom Tuskom. Kurz je sporočil, da je odnos Avstrije v zvezi s sankcijami EU do Rusije jasen in pojasnil, da se je treba odločno odzvati na rusko agresijo, in da Moskva mora prenehati s kršenjem mednarodnega prava.

Kurz poudarja, da je dolgoročni mir v Evropi možen le z Rusijo, zaradi česar namerava tudi v prihodnosti ohraniti stike z Moskvo, da bi tako zmanjšali napetosti.

Razstava, ki so jo odprli, spominja na čas, ko sta vladali kraljica Marija Terezija in cesarica Katarina Velika.

Ob odprtju razstave sta Kurtz in Putin poudarila spoštljivo medsebojno vedenje.

Kurtz je poudaril, da je potrebno kljub različnim pogledom na geopolitična vprašanja vzdrževati dialog in sestanke na podlagi iskrenosti.

Putin je pohvalil razstavo, kjer je razstavljenih 14 slik ruskega državnega Muzeja Ermitaža in Muzeja umetnostne zgodovine na Dunaju, kot pomemben prispevek k dvostranskim odnosom.

Kurz je poudaril, da je umetnost skupen jezik narodov in da so razstavljene slike priče skupne zgodovine.

COMMENTS

Wordpress (0)