(VIDEO) Kangler: Ne bom se maščeval “globoki državi”, če bom izvoljen – Kampanje praktično ne potrebuje, saj mu jo je naredilo pravosodje. – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kangler: Ne bom se maščeval “globoki državi”, če bom izvoljen – Kampanje praktično ne potrebuje, saj mu jo je naredilo pravosodje.

(VIDEO) Kangler: Ne bom se maščeval “globoki državi”, če bom izvoljen – Kampanje praktično ne potrebuje, saj mu jo je naredilo pravosodje.

Napoved kandidature za župana, s podporo Liste Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije, se je v Mariboru začela z nekakšnim Manifestom osebne podpore Milana Mikla, sicer dolgoletnega Kanglerjevega sodelavca in političnega sopotnika, ki je politično kariero začel v SDS in bil dolga leta tudi njen mestni svetnik, ki ga je Kangler postavil za podžupana, saj je Mikl že v tistem času raje poslušal Franca Kanglerja kot pa takratnega predsednika MO SDS Gregorja Pivca in takratnega podpredsednika mestnega odbora Dragutina Mateja. Po Kanglerjevi izključitvi iz SLS-a, pa je Mikl bil med ustanovitelji Nove slovenske ljudske stranke.

“Ko izrekam svojo popolno podporo Francu Kanglerju, se hkrati zavedam, da se marsikdo v tem primeru vprašuje, ali bomo v primeru volilne zmage doživeli njegovo jezo nad tistimi, ki so mu povzročili očitno krivico, mu ukradli del življenja, ki bi ga lahko koristneje uporabil zase in za svoje bližnje, kot pa za postopanje po sodiščih. Vem, da se Franc Kangler zelo dobro zaveda, da je s krivičnimi obtožbami opravil tudi veliko učno uro življenja in v njegovih razmišljanjih ni ne zamer in ne želje po maščevanju. Tako kot je bila pri tistih, ki so se politično motivirano vrgli nanj, da bi ga onesposobili kot politika in uničili kot človeka. Nič od tega ni uspelo, ker za vsako še tako temno nočjo pride jutro in vsako laž na koncu koncev premaga resnica. Dejstvo, da se tega ne zavedajo ljudje, ki so po izobrazbi in po poklicu zapisani varovanju pravice in resnice, je žal naša stvarnost. Njihove metode pa ostanek režima, ki je desetletja dolgo ustrahovali ljudi. Toda, njegova moč z vsakim podobnim primerom, kot je bil primer Franc Kangler, pojenja in bo pojenjala dokler ne bomo končno zaživeli v svobodni državi vladavine prva. Danes žal nismo ne svobodni in nimamo pravne države. Je pa prav Franc Kangler naredil velik korak v boju zanjo, ko je vztrajal in vztrajno razkrival metode dela tako imenovane globoke države z močnimi lovkami v ključnih družbenih podsistemih. Franca Kanglerja podpiram, ker je v stiski vsega hudega osebnostno dozorel v človeka, ki je doživel preveč hudega, da bi na njegovo prihodnost padla senca osebne maščevalnosti zoper kogarkoli. V tem spominja na vse tiste velike ljudi, ki so zlo doživeli na svoji koži, a se po spremembi razmerja sil niso nikoli maščevali nad tistimi, ki so bili njegovi nosilci. V tem je po mojem trdnem prepričanju veličina človeka in v tem se ločita zgolj preoblečeni in pravi demokrat. To so besede, ki so zrasle na mojem zelniku in za katere sem vesel in dolgo sem čakal ta trenutek, da sem lahko danes pred tako širšo množico vas, spoštovani predstavniki medijev, tu povedal.”

V tem tonu je svojo predstavitev nadaljeval tudi Franc Kangler. “V politiki ni zamer, lahko se kregamo, ampak v politiki se nikoli ne smeš ozirati nazaj. V politiki se je potrebno ozirati v prihodnost. Kar se mene osebno tiče, nimam nikakršnih zamer do preteklosti. To vse, kar se je zgodilo, se je zgodilo. Leta 2012 sem odstopil kot župan z enim samim razlogom. Bila so takrat ogrožena življenja policistov in življenje enega policista je več vredno kot županovanje, ” je izjavo Mikla podprl sam županski kandidat Franc Kangler.

Kangler je dogovarjal na novinarska vprašanja glede podpore drugih političnih strank. Neuradno naj bi se omenjali SDS in SLS. Kangler je bil tudi med gosti sobotnega kongresa stranke, ki jo je prevzel Marjan Podobnik. Oba sta napovedala združitev nove in stare SLS že v prihodnjih mesecih. “Tečejo pogovori, nič pa še ni dokončno,” je dejal na današnji novinarski konferenci. Dodal je, da si bo prizadeval za čim širšo podporo, saj bo tako uresničevanje zastavljenih projektov lažje.

Franc Kangler je sicer danes na vprašanje novinarja Večera, kako komentira dogajanje v mestnem odboru SDS, ki naj ne bi podprl njegove kandidature, ampak župansko kandidaturo Zvonka Zinrajha, sicer predsednika lokalnega odbora SDS, odgovoril, da z njim ni seznanjen, da pa ga veseli, da ga kot kandidata podpira Podobnikova SLS.

COMMENTS

Wordpress (0)