(VIDEO) Zanimiv nastop avstrijske ministrice za zunanje zadeve v Združenih narodih: Ni želela govori v nemščini, temveč v štirih drugih jezikih – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zanimiv nastop avstrijske ministrice za zunanje zadeve v Združenih narodih: Ni želela govori v nemščini, temveč v štirih drugih jezikih

(VIDEO) Zanimiv nastop avstrijske ministrice za zunanje zadeve v Združenih narodih: Ni želela govori v nemščini, temveč v štirih drugih jezikih

Avstrijska ministrica za zunanje zadeve Karin Keissl je včeraj na zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov o številnih aktualnih svetovnih vprašanjih ni želela govoriti v svoji rodni nemščini, temveč je imela govor v štirih drugih svetovnih jezikih. Kneissova, ki ni članica nobene avstrijske stranke, sicer karierna diplomatka in strokovnjakinja za Bližnji vzhod, ki je poučevala diplomatsko pravo na Dunajski akademiji, je postala ministrica za zunanje zadeve v novi avstrijski vladi na predlog Svobodnjaške stranke Heinza-Christiana Stracheja.

Svoj govor je začela v arabščini in pojasnila, da se mora v Generalni skupščini Združenih narodov slišati tudi glas tistih, ki so “izven te dvorane”, in ki živijo v pogojih vojne in konfliktov, je dejala Kneisslova.

Nato je prešla na francoski jezik, sledilo je govorjenje v španščini in nato v angleščini, prevajalcem pa se je zahvalila za njihovo “potrpežljivost”. V govoru je citirala tudi en latinski in en hebrejski pregovor.

Tako se je Kneisslova v različnih jezikih dotaknila vprašanj, kot so globalno segrevanje, spolna enakopravnost, prihodnost iranskega jedrskega sporazuma.

Prav tako je avstrijska zunanja ministrica govorila tudi o tem, kako v vojni porušeni Siriji preiti iz “vojaške situacije v diplomatsko tranzicijo”. Njen govor si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

COMMENTS

Wordpress (0)