(VIDEO) Prepoved novinarskega dela novinarju in uredniku Topnews: Vodušku so včeraj že prepovedali snemanje na kongresu menedžerjev v Portorožu – TOPNEWS.si

(VIDEO) Prepoved novinarskega dela novinarju in uredniku Topnews: Vodušku so včeraj že prepovedali snemanje na kongresu menedžerjev v Portorožu

(VIDEO) Prepoved novinarskega dela novinarju in uredniku Topnews: Vodušku so včeraj že prepovedali snemanje na kongresu menedžerjev v Portorožu

Čeprav prepoved novinarskega dela novinarju Vladimirju Vodušku še sploh ni pravnomočna in je predvsem bil na terenu kot snemalec, pa se že kažejo prve posledice. Tako so novinarju in uredniku Portala Topnews včeraj prepovedali snemati javni dogodek in sicer, menedžerjev, ki so se včeraj v Portorožu zbrali na rednem letnem kongresu. Zaplet je nastal, ker se redakcija domnevno ni akreditirala na dogodek že pred dnevi, ampak na licu mesta. Doslej to nikoli ni bil problem niti na najbolj varovanih dogodkih recimo domačih in tujih politikov.

Čeprav sploh nismo imeli namena snemati celotnega dogodka, ampak samo ključne nagovore, predvsem pa izjave po obisku predsednika vlade Marjana Šarca in ministra za gospodarstvo Počivalška. Tako je predsednik vlade med drugim pomiril gospodarstvenike in dejal, da novi vladi po besedah premierja Marjana Šarca ni vseeno za gospodarstvo. “Naša vrata vam bodo vedno odprta,” je naslovil menedžerje, ki so se včeraj popoldne v Portorožu zbrali na rednem letnem kongresu. Vse odločitve, tudi na davčnem področju, ki je v zadnjem času deležno največ pozornosti, bodo morale dozoreti v dialogu, je dejal.

Šarec je nagovoril zbrane na kongresu, ki ga organizira Združenje Manager. “Če zvišamo le en davek, ali pa drugega znižamo, potem nismo naredili nič, smo porušili sistem,” je dejal o ukrepih na davčnem področju, o katerih govori tudi koalicijska pogodba.

Zato verjame, da jih čaka težka naloga – da v dialogu najdejo ustrezne rešitve. “Vsaka odločitev bo morala dozoreti v dialogu, z vami in drugimi socialnimi partnerji, da bomo prišli do rešitve, s katero sicer ne bodo vsi zadovoljni, bo pa taka, da se bo dalo živeti in delati,” je dejal. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek pa je obljubil, da se bodo o vseh ukrepih, preden jih bomo udejanili, pogovorili z menedžerji.

Tako smo v Portorožu včeraj lahko posneli le uvodne nastope predsednika vlade in predsednika Združenja Manager Aleksandera Zalaznika, ki je opozoril, da gospodarstva ne smemo izpostavljati šokom, ki bi zmanjšali ambicije za ustvarjanje dobičkov. Kajti dobički, ki so bili še pred nekaj leti veliko nižji kot danes, morajo ostajati v podjetjih kot gorivo za razvoj, predvsem pa kot motivacija tistim, ki so pripravljeni več tvegati in prevzemati večjo odgovornost.

“Brez uspešnih podjetnikov ne bo uspešne Slovenije, zato se mi ne zdi fer, da se pogovarjamo o zvišanju davka na dobiček,” je dejal Zalaznik.

Kaj je gorivo za uspešno poslovanje podjetij, je tudi osrednja tema letošnjega Managerskega kongresa. “Tudi v gospodarstvu si želimo blaginjo in socialno državo,” je dejal Zalaznik in hkrati opozoril, da ta pot ne vodi preko zviševanja davkov. “Mislimo, da ta pot vodi preko rasti, večjega števila zaposlenih in večje dodane vrednosti,” je dejal ter izpostavil še sodelovanje.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)