Francoska ministrica za evropske zadeve Nathalie Loiseau ostro nad Mattea Salvinija: Obnašate se kot Poncij Pilat! – TOPNEWS.si

Francoska ministrica za evropske zadeve Nathalie Loiseau ostro nad Mattea Salvinija: Obnašate se kot Poncij Pilat!

Francoska ministrica za evropske zadeve  Nathalie Loiseau ostro nad Mattea Salvinija: Obnašate se kot Poncij Pilat!

Francoska ministrica za evropske zadeve Nathalie Loiseau je danes ocenila, da se italijanski minister za notranje zadeve Matteo Salvini vede do migrantov kot Poncij Pilat, ki je obsodil Jezusa Kristusa na smrt.

Salvini je zavrnil sprejem reševalne ladje “Aquarius 2” z 58 migranti iz Afrike in Bližnjega vzhoda, ki jo upravljajo nevladne organizacije.

“Gospod Salvini, on je kot Poncij Pilat. On je brez sramu”, je izjavila francoska ministrica za evropske zadeve.

Aquarius

Matteo Salvini, ki je tudi namestnik premiera Italije, je nepopustljiv, ko gre za migrante iz Afrike in Bližnjega vzhoda.

Na začetku septembra so po Evropi odmevale Salvinijeve besede, ko je označil afriške migrante s sužnji.

“Aquarius 2” je prejšnji teden rešila 58 migrantov na morju v dveh ločenih operacijah, med katerimi je bilo 17 žensk in 18 otrok iz Libije, Pakistana, Slonokoščene obale, Sirije, Sudana, Alžirije in Palestine, so sporočile humanitarne organizacije.

Španija, Francija, Portugalska, Nemčija in Malta so se dogovorile, da bodo sprejele migrante, potem ko Italija ni dovolila, da bi ladja vplula v katero od njenih pristanišč.

COMMENTS

Wordpress (0)