Bakir je bil informator UDBE ter ovajal prijatelje Alije Izetbegovića: Pricurljali šokantni dokumenti iz preteklosti Bakirja Izetbegovića! Zato pa je njegova soproga čista in prosojna kot voda! – TOPNEWS.si

Bakir je bil informator UDBE ter ovajal prijatelje Alije Izetbegovića: Pricurljali šokantni dokumenti iz preteklosti Bakirja Izetbegovića! Zato pa je njegova soproga čista in prosojna kot voda!

Bakir je bil informator UDBE ter ovajal prijatelje Alije Izetbegovića: Pricurljali šokantni dokumenti iz preteklosti Bakirja Izetbegovića! Zato pa je njegova soproga čista in prosojna kot voda!

Znani bošnjaški novinar in publicist Nedžad Latić trdu, da je odkril šokantne informacije o udbaški preteklosti aktualnega predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

Latićev tekst je objavljen v Bosnia Timesu.

Po tem ko so bili leta 2012 objavljeni knjige “Čuvari Jugoslavije – suradnici Udbe u BiH”, nato pa knjiga zapisnikov “Djelovodnik šefova bosansko-hercegovačke Udbe 1970 – 1992”, je presenečalo to, da v nij ni bilo objavljeno niti eno pomembnejše ime ali “velika riba” iz bošnjaškega političnega in verskega življenja. Na to so opozarjali številni kritiki kot tudi sami bivši sodelavci, katerih imena so bila objavljena v omenjenih knjigah, piše Latić.

Kljub temu so nekateri tedniki kot sta Globus in Nacional objavili imena “velikih rib”, med katerimi je bilo tudi ime Mustafe Cerića, bivšega poglavarja Islamske skupnosti BIH, s kodnim imenom “Vezir”.

https://www.facebook.com/StolacBola2015/posts/1433460080119910

Sicer pa so sarajevski mediji špekulirali in bili sumničavi do popolnoma drugih oseb.

Čeprav je cilj objave takšnih informacij in knjig animacija civilne družbe, da bi sprožili vprašanje lustracije, pa doslej še nobeden iz vrha Islamske skupnosti ali pa iz vrha stranke SDA ni sprožil ali pa vztrajal na tem vprašanju.

Postoje razne indicije i sumnje kako je i kad je Bakir Izetbegović pristao da bude doušnik Udbe

Objavil/a The Bosnia TIMES dne Petek, 14. september 2018

The Bosnia Times naj bi prišel do originalnega dokumenta “Djelovodnika šefova bosansko-hercegovačke Udbe” in opazil, da je ime Bakira Izetbegovića kot sodelavca UDBE v doslej objavljenih knjigah izpuščeno in nikoli objavljeno v predhodnih seznamih.

Doslej je bilo zelo očitno, da je bil Bakir Izetbegović zelo strpen do bivših komunistov in pripadnikov Državne varnosti, in da ni nikoli iz svojih ust spravil besede lustracija, piše The Bosnia Times.

Na drugi strani pa sarajevski mediji poročajo, da se Bošnjaki držijo za glave zaradi Bakirjeve soproge in se zgražajo, da to, kar počne njegova soproga Sabija ni počel niti Kim Jong-un. Namreč predvolilna kampanja v Bosni in Hercegovini ni mogla potekati brez norih potez in bizarnosti, doslej najbizarnejšo predstavlja reklamiranje soproge predsednika SDA Bakirja Izetbegovića, Sebije Izetbegović, na steklenicah vode.

Gospa Izetbegović kandidira na listi SDA za poslanko v Parlamentu BiH. Pred kratkim se je predstavila javnosti na strankarski tribuni v Sarajevu. Sebija Izetbegović je sicer med mandatom svojega soproga v Predsedništvu BiH postala direktorica Kliničnega centra v Sarajevu (KCUS), njeno upravljanje omenjene institucije pa so zaznamovali številni škandali.

Najnovejši škandal se je zgodil prav na tribuni v Sarajevu, kjer so se predstavili kandidati SDA in kjer so udeležencem delili vodo s fotografijo Sebije Izetbegović.

Javnost se je odzvala burno, državljani pa so se iz nje norčevali na Facebooku. Svoj komentar je na profilu objavila tudi analitičarka Ivana Marić, ki ga objavljamo v spodaj v celoti:

Sinoć je u organizaciji OO SDA Centar u Sarajevu održan predizborni skup Stranke demokratske akcije BiH na kojem su…

Objavil/a Sebija Izetbegovic dne Četrtek, 13. september 2018

“Bistra ali prosojna kot voda? Toda res, ljudje. Dajte malo nadzirati svoj ego in malikovanje, da vam bo nekaj ostalo tudi za naslednje veličine. Svoje podobe na steklenico vode ni nalepil niti sam Kim Jong-un. Česar se pametni sramuje…, je napisala Marićeva.

Na svojem uradnem Facebook profilu je objavila tudi odgovor Sebije Izetbegović:

“V zvezi z napadi in poskusi medijskega linča, ki jih je doživela s strani posameznih medijev, je prof. dr. Izetbegovićeva sinoči na predvolilnem shodu SDA dejala, da za moralnega, marljivega in dostojnega človeka obstaja le ena sila, pred katero se priklanja”.

COMMENTS

Wordpress (0)