(VIDEO) Spregledana Tina Gaber – Koroško po Golobu obiskala tudi Tina Gaber – TOPNEWS.si

(VIDEO) Spregledana Tina Gaber – Koroško po Golobu obiskala tudi Tina Gaber

(VIDEO) Spregledana Tina Gaber – Koroško po Golobu obiskala tudi Tina Gaber

V sredo vlada ob obisku na Koroškem, ki jo je avgustovska ujma močno prizadela, napovedala več mehanizacije za ureditev vodotokov in tehnično pisarno v Črni ter individualno reševanje težav najbolj prizadetih družin. Tina Gaber je objavila tudi posnetek obiska. Ob tem podala tudi oceno stanja na Koroškem.

 

 

“Koroški gre na bolje in to je dobro. Ampak do cilja – do tako želene obnove, do novih domov, do boljših cest – bomo morali še malo teči. Vem, da bomo tekli skupaj in da solidarnost še naprej ostaja naša najmočnejša vez. Hvala, Koroška, za ta krasen dan, še posebej pa hvala Korošcem in Korošicam za močno in nepopustljivo srce,”

 

 

 

V Črni na Koroškem se je Gabrova sestala z direktorico CUDV Črna na Koroškem Daljo Pečovnik ter se srečala s tamkajšnjimi uporabniki. Se seznanila z delovanjem doma, nameščanjem uporabnikov v manjše bivalne skupnosti, s čimer svoje storitve približati potrebam uporabnikov.

Pečovnikova je med drugim omenila, da je bila stavba doma ena od redkih, ki ni bila poplavljena, zato so lahko v njej zagotovili ležišča za vse evakuirane.

Na Prevaljah jo je v Domu starejših Na Fari sprejela direktorica Helena Bezjak Burjak, ki ji je ob prihodu podarila jesenski šopek ter ji med drugim predstavila težavo s pitno vodo, Gabrova pa je pokramljala tudi s stanovalci doma.

“Če imate v domu za starejše babico ali dedka, pojdite jih obiskat,” je po odhodu iz doma dejala Gabrova in dodala: “Življenje je tako, kratko, in čeprav nam prinese na pot mnogo težav in preprek in izzivov, vse bomo premagali, vse bomo zmogli. In hvala Koroška za danes”.

 

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)