Andreja Katič ali Dominika Švarc Pipan? Han: To je tako, kot če bi ženske vprašali, kdo je boljši, jaz ali kdo drugi… – TOPNEWS.si

Andreja Katič ali Dominika Švarc Pipan? Han: To je tako, kot če bi ženske vprašali, kdo je boljši, jaz ali kdo drugi…

Andreja Katič ali Dominika Švarc Pipan? Han: To je tako, kot če bi ženske vprašali, kdo je boljši, jaz ali kdo drugi…

Potem ko so koalicijske stranke razdelile resorje, se danes že kaže bolj jasna slika kadrovske zasedbe ministrskih mest. Kot je potrdil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han bo ministrstvo za šolstvo prevzel Jernej Pikalo, ministrstvo za kulturo pa Dejan Prešiček.

Ali bo ministrstvo za pravosodje prevzela Andreja Katič, dosedanja ministrica za obrambo, ki je tudi pravnica, ali pa zvezda letošnje volilne kampanje SD, Dominika Švarc Pipan, ki je mednarodna pravnica, se Han ni želel opredeliti. Dejal je, da je o tem težko razpravljati, saj je to podobno kot, če bi punce vprašali o tem, kateri je boljši jaz ali kateri drugi, to je težko ocenjevati. Dominika Švarc Pipan je sigurno kandidatka, ki lahko prevzame ta resor in Andreja Katič je prav tako dobra kandidatka za ta resor. To je težko ocenjevati”.

Sicer pa je Katičeva na volitvah v svojem okraju prejela več glasov 18%, Švarc Pipanova pa 16%, nobena pa ni prišla v parlament. po dokaj zanesljivih informacijah znotraj stranke SD bo ministrica za pravosodje postala Katičeva, ki je že dlje časa v stranki in je tudi bolj inkorporirana ali kompatibilna z vodstvom stranke, čeprav ji očitajo, da je del tako imenovanega Šaleškega lobija. Tako, da bo Dejan Židan postal predsednik DZ, sicer naj bi danes zvečer v SD-ju začeli razpravo znotraj regijskih odborov, ki naj bi se opredelili do koalicije in pa do kadrovske ponudbe ministrskih mest oziroma celotne kadrovske ponudbe SD-ju, kjer je pravzaprav omenjena stranka potegnila krajšo v bitki s SMC-jem, ki je na koncu uspel zadržati tako želeno ministrstvo za gospodarstvo. Han je še dodal, da je vtis kot da so izgubili in da so slabi pogajalci, vendar je sedaj težko reči, kdo je zgubil.

Verjetno je v tem tudi iskati razlog, da se je Cerar na koncu odpovedal predsedovanju parlamentu in je ocenil, da mu ministrstvo za zunanje zadeve predvsem v času, ko bo slovenija predsedovala EU, prinaša več slave in političnih točk kot, če bi sedel na mestu predsednika parlamenta, ki ga je Šarec na koncu dal Židanu.

COMMENTS

Wordpress (0)