(VIDEO) S poroko šefinje avstrijske diplomacije so zaradi Putina zamujali celih 10 minut: Pojavil se je z velikim šopom cvetja in nato zaplesal z nevesto – TOPNEWS.si

(VIDEO) S poroko šefinje avstrijske diplomacije so zaradi Putina zamujali celih 10 minut: Pojavil se je z velikim šopom cvetja in nato zaplesal z nevesto

(VIDEO) S poroko šefinje avstrijske diplomacije so zaradi Putina zamujali celih 10 minut: Pojavil se je z velikim šopom cvetja in nato zaplesal z nevesto

Posebni gost poroke Vladimir Putin je prispel na poroko šefinje avstrijske diplomacije Karin Kneissl z 10 minutno zamudo in z velikim šopom cvetja.

Organizatorji so čakali z začetkom slavja zaradi Putinove zamude, Putin pa je poleg prelepega šopa cvetja za nevesto s seboj pripeljal tudi zbor ruskih Kozakov kot darilo.

Putin se je udeležil poroke avstrijske ministrice z njenim izvoljencem, milijonarjem Wolfgangom Meilingerjem, kar je predstavljalo prvi del njegove turneje na poti v Nemčijo.

Ministrica za zunanje zadeve Avstrije Karin Kneissl je imela med svojo poroko z ruskim predsednikom Putinom tudi delovni sestanek.

+++ BREAKING NEWS +++

Objavil/a oe24.at dne Sobota, 18. avgust 2018

Delovni sestanek so izpeljali kljub temu, da je Putin pripotoval na poroko kot zasebnik. Dogodek so varovale avstrijske varnostne službe.

Putin se je v Avstriji zadržal vsega skupaj 2 uri. Na letališču v Gradcu sta po 12. uri pristali dve ruski letali – v enem so bili člani ruskega pevskega zbora Kozakov, ki jih je Putin pripeljal s seboj kot darilo Kneisslovi, v drugem pa šef ruske države.

Na poroko v mestu Sulztal, na jugu Štajerske, je Putin pripotoval v konvoju avtomobilov, v svojem vozilu, ki izpolnjuje najvišje varnostne standarde.

Margot Klestil-Löffler

V vozilu s Putinom je v Sulztal prišla tudi odposlanka ministrice za zunanje zadeve Avstrije Margot Klestil-Löffler, sicer bivša soproga nekdanjega predsednika Avstrije Tomasa Klestila, s katerim je šef ruske države negoval dolgoletno prijateljstvo.

Po nastopu pevskega Kozakov se je Putin poslovil od mladoporočencev in odpotoval v Berlin. kjer se je ob 18. uri sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel.

Pred odhodom iz Sulztala se je Putin podpisal še na kabriolet znamke VW, s katerim bosta mladoporočenca odpotovala na medeni mesec.

Na pozive novinarjev naj spregovori nekaj besed z njimi je Putin, ki je deloval sproščeno, dejal v nemškem jeziku le “Na svidenje”.

Putina je izpred restavracije “Tscheppe”, kjer se je odvijala poroka, pospremil avstrijski kancler Sebastian Kurz, skupaj z mladoporočencema.

 

Putinov prihod na poroko avstrijske zunanje ministrice je bila velik medijski spektakl, ki ga je spremljalo več sto novinarjev iz celega sveta.

Putinov obisk na poroki in zaradi tega tudi Avstrija sta bila tarča kritik avstrijske opozicije in posameznih poslancev Evropskega parlamenta, kot je Michel Reimon iz vrst avstrijskih Zelenih, kot tudi ukrajinskih oblasti.

Kritiki so ocenili, da je obisk Putina povzročil škodo imidžu Avstrije v svetu.

COMMENTS

Wordpress (0)