(VIDEO) “Dominika je danes na “varnem”, ali pa tudi ne?” – Tanja Fajon in Robert Golob na letalu na skupni poti v Bruselj. Robert Golob: “O tej temi niti besede” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Dominika je danes na “varnem”, ali pa tudi ne?” – Tanja Fajon in Robert Golob na letalu na skupni poti v Bruselj. Robert Golob: “O tej temi niti besede”

(VIDEO) “Dominika je danes na “varnem”, ali pa tudi ne?”  –  Tanja Fajon in Robert Golob na letalu na skupni poti v Bruselj. Robert Golob: “O tej temi niti besede”

Predsednik vlade dr. Robert Golob se bo v četrtek, 1. februarja 2024, v Bruslju udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta. Tokratno zasedanje bo prvenstveno namenjeno dogovoru o reviziji večletnega finančnega okvira EU 2021-2027, vključno s predvidenimi sredstvi za pomoč Ukrajini. Voditelji bodo nadaljevali tudi razpravo o krepitvi obrambne industrije EU. Glede na to, da sta tako predsednik vlade Robert Golob kot tudi zunanja ministrica Tanja Fajon v Bruslju je lahko Dominika Švarc Pipan vsaj za kak dan do vikenda mirna.

 

Minister Tanja Fajon se bo srečala z belgijskim kolegom Hadjaom Lahbibom na dvostranskih pogovorih v Bruslju. Ali je predvideno tudi kakšno bilateralno srečanje med Fajonove in Golobom ni znano, čeprav naj bi bila, kot poroča Peter Žerjavič dopisnik Dela iz Bruslja, skupaj na jutranjem letu.

COMMENTS

Wordpress (0)