Neverjetno! Delavec komunalnega podjetja, oblečen v policista, s pajdaši, okradel migrante – TOPNEWS.si

Neverjetno! Delavec komunalnega podjetja, oblečen v policista, s pajdaši, okradel migrante

Neverjetno! Delavec komunalnega podjetja, oblečen v policista, s pajdaši, okradel migrante

Po poročanju sarajevskega Avaza so inšpektorji Ministrstva za notranje zadeve Kantona Sarajevo aretirali roparje, osumljene, da so migrantom ukradli 12.700 konvertibilnih mark, mobilne telefone ter dragocenosti. V zvezi s tem so pozno ponoči aretirali tudi eno žensko.

Rop migrantov je organiziral Mirnes Omeragić, zaposlen v komunalnem podjetju “Rad” iz Sarajeva.

Prostost je bila odvzeta tudi Muamerju Guši, nekdanjemu zaposlenemu v komunalnem podjetju “Rad”, Amarju Kuloviću in Mehrudinu Džanoviću. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je Omeragić po izmeni v komunalnem podjetju tihotapil migrante proti plačilu. Na podlagi izjav naj bi šlo za organizirano kriminalno združbo. Zgodba gre nekako takole. Omenjena kriminalna združba se je prejšnji teden dogovorila, da bo prestregla kombi z migranti, z izgovorom, da so policisti, in da izvajajo nadzor. V zameno za prostost so migrantom odvzeli mobilne telefone, denar in vse ostale dragocene stvari. Gušo, ki je treniral kick-boxing, se je odločil, da v posel vključi Amara Kulovića. Kulović se je strinjal, vendar pod pogojem, da se ne bo ukvarjal z ženskami in otroki.

Vir blizu preiskavi je še razkril, da je Omeragić dejal Guši naj pripravi kombi za večje število migrantov, ki se bodo nahajali pri “Energoinvestu”. Gušo pa je lahko ponudil le svoj “golf”. Za Omeragića to ni bilo dovolj, zato je vztrajal pri kombiju. Prav tako je prosil Guša, naj se obleče v uniformo in oboroži z orožjem, da bi bil resnično podoben policistu, ki redno nadzira promet vozil.
Gušo je odšel v Olovsko ulico, kmalu se je pojavil tudi Mehrudin Džanović, voznik iz trenutnega Gušinega podjetja, ki je spustil delavce domov. Džanović je vedel, s čim se Mirnes Omeragić ukvarja, in se strinjal, da se pridruži. Pri tem je poudaril, da ne bo migrantov pretresal, niti tepel, temveč samo prevažal.

Gušo ni uspel nabaviti policijske uniforme, zato se je oblekel v temnejša oblačila, medtem ko je bil Kulović oblečen v bolnišnično uniformo KCUS-a, kar je policija kasneje tudi našla pri hišnih preiskavah osumljencev.

Gušo si je kombi sposodil pri svojem sosedu in ga pripeljal do črpalke na Stupu, kjer se je presedel v svoj Golf. Mirnes Omeragič je zahteval, da odidejo v Vlakovo, kjer bi počakali na kombi z migranti. V Vlakovu so se umaknili na stransko makadamsko cesto in čakali na kombi z migranti, kar se je tudi kmalu zgodilo. Iz avtomobila so izstopili z “orožjem” in se pretvarjali, da so policisti. Vozniku kombija z migranti so signalizirali naj se ustavi. Nato so zahtevali dokumente. Kmalu zatem je iz kombija izstopil migrant, ki je v angleškem jeziku prosil, naj jih ne tepejo, za kar so bili migranti pripravljeni izročiti denar. V kombiju je bil tudi desetletni otrok. Kmalu je iz kombija izstopil še en migrant in ponudil denar ter prosil naj jih spustijo. Nato so vsi migranti v kombiju izročili svoje prenosne telefone in denar ter vse skupaj dali v vrečo.

Kriminalna združba se je nato odpravila v Olovsko ulico, kjer so si razdelili plen. Migrantom so odvzeli vsega skupaj 12.700 KM. Omeragić si je želel deliti denar tako, da bi sam zadržal polovico, ostalo polovico pa je nameraval dati ostalim trem. Gušo je temu nasprotoval, zato je Omeragić pristal, da si denar razdelijo na enake deleže. Na koncu je Gušo “pobasal” v žep 3.740 evrov.

Panični klic

Po določenem času je Omeragić po telefonu poklical Guša in mu panično povedal, da je policija pred komunalnim podjetjem “Rad”, in da naj ugotovi, za kaj gre. Gušo se je nato odpravil v “izvidnico” in videl policiste poleg Omeragićevega vozila. Policija mu je dejala, naj se odmakne in odide. Zgodaj zjutraj pa so Guša zbudili policisti, ki so izvedli hišno preiskavo. Gušo jim je izročil orožje in oblačila in nato vse skupaj priznal.

Gušo humanitarec

Gušo ima skupaj s svojo ženo A. G. podjetje, ki se ukvarja z zavarovalno dejavnostjo in humanitarnim delom. Mehrudin Dzanovic pa je bil voznik v njegovem podjetju.

COMMENTS

Wordpress (0)