Šarec Toninu odgovoril v stilu repa 6pack Čukurja & Alfija Nipiča – Dve plati: “Vsak zgodba ma dve plati, a dragi moj, tvoja ma tri” – TOPNEWS.si

Šarec Toninu odgovoril v stilu repa 6pack Čukurja & Alfija Nipiča – Dve plati: “Vsak zgodba ma dve plati, a dragi moj, tvoja ma tri”

Šarec Toninu odgovoril v stilu repa 6pack Čukurja & Alfija Nipiča – Dve plati: “Vsak zgodba ma dve plati, a dragi moj, tvoja ma tri”

Potem ko je peterica strank včeraj, kljub odstopu od pogajanj o koalicijski pogodbi v prvem krogu, ponovno povabila NSi, da se pridruži pogajanjem v drugem krogu, se je odvila korespondenca preko Twiitterja in Facebooka. Matej Tonin je na Twitterju kmalu po sestanku odgovoril. da se “po zadnji odločitvi IO NSi okoliščine niso spremenile. NSi ne želi biti ovira Šarčevi koaliciji pri pogajanjih z Levico. Pogajanja se lahko začnejo takoj. Tako bomo lahko v drugem krogu čim prej izvedeli, ali sta Šarčeva koalicija in Levica kompatibilni”.

Zadeva je presenetljiva iz dveh plati in zdi se kot, da avtor sporočila ni Matej Tonin, ampak nekdo drug, saj bi kot predsednik državnega zbora moral vedeti, saj ga je Borut Pahor le dan prej uradno obvestil, da v prvem krogu ne bo predlagal mandatarja, ker Janez Janša ni sprejel ponujenega mandata. Kar je bistvena sprememba med prvim in drugim krogom. Drugi del odgovora pa je ciničen, saj je koalicijska pogodba skoraj v celoti prilagojena zahtevam in muham NSi, medtem ko Tonin zdaj pošilja Šarca naj gre s tako koalicijsko pogodbo k Levici in preveri, ali je njegova koalicija kompatibilna z njo.

Zadeva me spominja na ukaz iz vojske nekdanje države, ko je bil eden od kazenskih ukazov, ki so jih dajali oficirji vojakom: pojdi pogledat čez hrib, če sem slučajno tam. Težko je plastično opisati norost, torej jaz stojim pred vami, vendar vseeno preverite, če sem slučajno nekje drugje.

Na odziv Šarca ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je zvečer odgovoril na Facebooku.

Skratka, če bi interpretirali zadevo, bi med vrsticami lahko brali tudi tako, da Tonin Šarca, ki ima zagotovljenih 43 glasov, potiskala na levo, če pa že mora sestaviti koalicijo, naj jo sestavi z Levico in ne z NSi-jem. Tonin bi rajši, da se najprej (ne) zmenijo z levico, in ga na to pridejo ponovno prosit za koalicijo.

Sestavljanje koalicije me spominja na repanje 6pack Čukurja & Alfija Nipiča – Dve plati: “Vsak zgodba ma dve plati, a draga, tvoja ma tri, ena je z mano, ena je s tabo, ena je z mano, a ena z njim”. Nato pa Čukur odgovarja Alfiju: “Vsaka zgodba ma dve plati, pri eni zmagaš, pri drugi pa te ni…. sam (a) veš, a ne priznaš, da je tretja zgodba laž.”

COMMENTS

Wordpress (0)