Trump ostro nad Rouhanijeve grožnje z vojno – TOPNEWS.si

Trump ostro nad Rouhanijeve grožnje z vojno

Trump ostro nad Rouhanijeve grožnje z vojno

Ameriški predsednik Donald Trump je preko Twitterja odgovoril na grožnje iranskega predsednika Hassana Rouhanija in zagrozil s “posledicami, ki so jih pred tem občutili le nekateri”.

V tvitu, namenjenem Rouhaniju, ameriški predsednik Donald Trump opozarja iranskega predsednika, naj “nikoli več ne grozi Združenim državam Amerike” ali pa bo doživel “take posledice, kot jih je občutilo le malo držav doslej v zgodovini”.

Rouhaniju je očital tudi “dementne besede kot sta nasilje in smrt”.

Predsednik Združenih držav Amerike slovi po tem, da rad uporablja velike črke abecede, če želi nekaj poudariti. Zanimivo pa je, da se je le redko pripetilo, da bi z velikimi črkami napisal celoten tvit, kot je to storil tokrat.

Trumpov tvit je posledica opozoril iranskega predsednika Hassana Rouhanija, uperjenih proti Združenim državam Amerike in predvsem tistega, s katerim je iranski predsednik v nedeljo od Washingtona zahteval, da se vzdrži provokacij v zvezi z Iranom, če ne želi doživeti “mater vseh vojn”.  “Američani morajo dobro razumeti, da je mir z Iranom mati vseh mirov, vojna z Iranom pa mati vseh vojn”, je sporočil Rouhani in dodal, da bi to lahko “privedlo do žalosti”.

COMMENTS

Wordpress (0)