(VIDEO, FOTO) Trump iz Montane sporočil Merklovi: Mi vas varujemo pred Rusijo, vi pa Rusiji plačujete milijarde za nafto in plin! – TOPNEWS.si

(VIDEO, FOTO) Trump iz Montane sporočil Merklovi: Mi vas varujemo pred Rusijo, vi pa Rusiji plačujete milijarde za nafto in plin!

(VIDEO, FOTO) Trump iz Montane sporočil Merklovi: Mi vas varujemo pred Rusijo, vi pa Rusiji plačujete milijarde za nafto in plin!

Ameriški predsednik Donald Trump, ki se pripravlja na julijski vrh zveze Nato v Bruslju in srečanje s predsednikom Rusije Vladimirjem Putinom v Helsinkih, je v govoru v ameriški zvezni državi Montani poslal neposredno sporočilo EU, zvezi Nato, še posebej pa nemški kanclerki Angeli Merkel, ki ji je posvetil tudi del govora.

“Povedal bom zvezi Nato: morate začeti plačevati svoje stroške, ZDA se morejo več skrbeti za vse”, je začel Trump, ko je prešel na to temo.

Donald Trump, predsednik ZDA

“Ubijajo nas pri trgovini, ubijajo nas na drugim področjih. Onemogočajo nam poslovanje v Evropi, k nam pa pridejo prodajati svoje “mercedese” in “bmw-je”, zato imamo 151 milijard dolarjev trgovinskega deficita z EU, pred vsem pa nas ubijajo z zvezi Nato-m”, je ameriški predsednik podžigal ogenj in dodal, “da ZDA v proračun zveze Nato plačujejo 4 odstotke velikega BDP-ja, ki je postal še večji, odkar sem jaz predsednik”.

“A Nemčija, Nemčija, največja država v EU, Nemčija plačuje 1 odstotek.

In dejal sem ji – veš, Angela, ne morem zagotoviti varovanja, ker mi varujemo vas in naše varovanje vam veliko več pomeni kot vaše nam, ker ne vem koliko varnosti dobimo mi s tem, ko vas varujemo. Nato pa gredo in sklenejo sporazum o nafti in plinu z Rusijo in plačujejo Rusiji milijarde in milijarde dolarjev. Želijo, da jih varujemo pred Rusijo, Rusiji pa plačujejo milijarde dolarjev. Mi pa smo norci, ki vse to plačamo”, je dejal Trump.

COMMENTS

Wordpress (0)