(VIDEO) Incident na tiskovni konferenci Zmaga Jelinčiča Plemenitega: Jelinčič Plemeniti se je hudo sprl z novinarkama RTV Slovenija in protestno zapustil novinarsko konferenco – TOPNEWS.si

(VIDEO) Incident na tiskovni konferenci Zmaga Jelinčiča Plemenitega: Jelinčič Plemeniti se je hudo sprl z novinarkama RTV Slovenija in protestno zapustil novinarsko konferenco

(VIDEO) Incident na tiskovni konferenci Zmaga Jelinčiča Plemenitega: Jelinčič Plemeniti se je hudo sprl z novinarkama RTV Slovenija in protestno zapustil novinarsko konferenco

Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je že podprl desno koalicijo in mandatarja Janeza Janšo, je na odmevni tiskovni konferenci najprej napadel urednike in novinarje ter slednjim očital, da delajo po naročilu: “Jaz upam, da bo prišla na vlado desna opcija, ki ne bo več dovolila uzurpacije medijskega prostora in komandiranja medijskega prostora tako, kot je bilo doslej. Da ne boste novinarji podložni urednikom in delali na zahtevo urednikov, ampak da boste delali tako, kot mislite in veste, da je prav. Jaz zaupam novinarjem, ne zaupam pa urednikom, in ne zaupam tistim, ki urednikom določajo, kaj smejo in česa ne. In tudi mislim, da je skrajni čas, da se preneha politika črtanja določenih stavkov, spreminjanja določenih stavkov ali rezanja določenih prispevkov, v želji po drugačni izpovednosti.”

Najprej se je zapletlo zaradi informacije, da je prvaka SNS, Zmaga Jelinčiča, konec junija Svet Evrope (SE) do konca življenja izključil zaradi azerbajdžanske afere. Jelinčič trdi, da gre za poskus diskreditacije na osnovi lažnivih podatkov, ter da ni na noben način izključen, niti nima nobene prepovedi vstopa v prostore te organizacije. Konec junija je Svet doživljensko izključil 14 nekdanjih članov Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PS SE) zaradi vpletenosti v t.i. azerbajdžansko afero in jim odvzel pravico do vstopa v SE in PS SE.

“To je gonja proti meni in moji stranki. Sploh ni res, da nimam več vstopa v Svet Evrope. Na strani 12 in 13, kjer so navedeni vsi tisti, ki nimajo več vstopa v to organizacijo, v njene prostore, mene namreč ni,” je na tiskovni konferenci zatrjeval Jelinčič in se pri tem skliceval na dva meseca starejši dokument iz aprila, medtem ko so novinarji predočili dokument iz konca junija letos. Gre za novejšo, junijsko različico, v kateri je naveden tudi Jelinčič. A tega dokumenta ni želel komentirati: “Jaz ne vem, kakšne dokumente imate vi, jaz imam uradni dokument /…/ z dne 24. aprila 2018.” Pri svojih besedah in aprilskem dokumentu vztraja tudi, ko mu novinarji na tiskovni konferenci jasno pokažejo omenjeni dokument, datiran 29. junij letos.

A Jelinčič Plemeniti vidi zaroto v Forumu 21: “A so po komandi naših levih gospodov to naredili, ne vem, možno tudi to. Dejstvo je, da se čudne stvari dogajajo tudi na Svetu Evrope.”

Nataša Markovič: Gospod Jelinčič, najprej bi vam rada rekla, da ste žaljiv do uredniškega in in novinarskega ceha in vas prosim, da s temi diskreditacijami prenehate.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Oprostite, smem takoj odgovoriti. Tukaj imam dokaz, da je šlo za laži, laži s strani novinarjev. Jaz sem samo te sprintal, samo nekaj teh člankov, vendar v člankih striktno piše, da je Jelinčiču prepovedan vstop, kar ni res. To se pravi…

Nataša Markovič: A lahko 14. točko tega dokumenta, potem prosim, če ga lahko komentirate, 14 točko, tega dokumenta, ki ga poznate.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Poglejte, tukaj imate vse napisano točka 3,2

Nataša Markovič: Ne 14. točko, če lahko prosim komentirate.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Ne bom komentiral, jaz sem vam povedal kako in kaj. Poglejte si tole, pa boste videli kako in kaj.

Nataša Markovič: Ali poznate 14 točko tega dokumenta?

Zmago Jelinčič Plemeniti: Poglejte si tole, pa boste videli kako in kaj.

Nina Mrzlikar RTV Slovenija: Sprašujemo vas zato, ker imamo mi to poročilo pred sabo. Pa zdaj ne vem, ali res mogoče mi ne razumemo angleško, ampak tukaj pač piše, da vam je prepovedan vstop.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Kje piše to?

Nina Mrzlikar: Imam pred sabo, vam lahko dam.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Poglejte, jaz imam to tukaj sprintano in lepo, saj sem vam že enkrat povedal.

Novinar: Za različne dokumente gre, ti gledaš nekaj, on pa nekaj. Poglejte si ga.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Jaz ne vem, kakšne dokumente imate vi, jaz imam uradni dokument … Parliamentary Assembly in tako naprej z dne 24 aprila 2018.

Novinar: Ampak, mi imamo pa z junija.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Ne vem, kaj imate vi.

Novinar: Ja, novejši dokument, potem očitno…

Zmago Jelinčič Plemeniti: Ja, ne vem, kaj pol delajo. A so po komandi naših gospodov, levih, to naredil. Ne vem, možno tudi to. Dejstvo je, da se čudne zadeve dogajajo tudi na Svetu Evrope, še posebej zaradi določenih sprememb v raznih povezavah med določenimi člani Foruma 21, preko švicarskih gospodov in tako naprej. Ne bom govoril o imenih, saj boste sami prišli do tega.

Drugi zaplet med novinarji in Zmagom Jelinčičem Plemenitim. Jelinčič, SNS, naj bi sicer prejel nakazilo 25.000 evrov iz Azerbajdžana. Kot je pojasnjeval, je to dobil za ruski prevod vojnega romana Ukana, pisatelja Toneta Svetine. Toda Jelinčič na tiskovni konferenci ni hotel pojasniti, kdo je prevajal knjigo, niti ni pokazal izvoda knjige.

“Pokličite v Azerbajdžan,” je dejal Jelinčič Plemeniti, ki ni povedal niti imena založbe, ki naj bi knjigo izdala, nato pa ni želel več odgovarjati na novinarska vprašanja.

Nataša Markovič: Gospod Jelinčič, še eno vprašanje imam. Za našo televizijo ste dejali citiram vas: “Knjigo sem dal prevesti”. Zdaj me pa zanima, ali ste knjigo prevedli vi, ali ste jo dali prevesti komu tretjemu.

Zmago Jelinčič Plemeniti: To sem že odgovoril, sami ste mi povedali, da sem vam že odgovoril to.

Nataša Markovič: Če mi lahko odgovorite prosim na to vprašanje.

Zmago Jelinčič: Saj sem že odgovoril.

Nataša Markovič: Ali ste dali knjigo prevesti tretji osebi ali ste jo prevedli vi?

Zmago Jelinčič Plemeniti: Poglejte, to sem vam že odgovoril, že v prejšnji izjavi, sami ste citirali mojo izjavo, zdaj me pa sprašujete še enkrat.

Nataša Markovič: Ali jo lahko obrazložite prosim?

Zmago Jelinčič: Kaj naj pa obrazlagam, kaj naj pa obrazlagam, saj sem vam odgovoril, še kakšno vprašanje?

Novinar: Se da to knjigo videti?

Zmago Jelinčič Plemeniti: Pokličite v Azerbajdžan.

Novinar: Kdo pa je izdajatelj?

Zmago Jelinčič Plemeniti: Ne vem, ker me ne zanima, jaz nisem ne tiskar, ne izdajatelj.

Novinarka: Verjetno pa imate pogodbo, na podlagi katere ste to naredili, to pa ste dobili vi.

Zmago Jelinčič Plemeniti: Ali mislite, da se kašna zadeva plačuje kar tako ali po pogodbah. Vse zadeve so pri družbi Fašun Milač. Tam povprašajte. KPK je dobila podatke. To, kar piše noter tale novinar, to ni res, da niso dobili ničesar. Zadeva je čista. Vem pa, da morate na vsak način diskreditirati Slovensko nacionalno stranko in pa mene. Na žalost, večini teh levih medijev ni uspelo, da mi prepreči, ker vam ni uspelo, da bi mi preprečili, se pa poskuša pol na tak način. Prav lepa hvala, lepa hvala…

COMMENTS

Wordpress (0)