CIA je vedela, da bo SFRJ razpadla, sedaj pa predvideva konec EU: Evropi sledi delitev na 3 bloke in kje bo Slovenija? – TOPNEWS.si

CIA je vedela, da bo SFRJ razpadla, sedaj pa predvideva konec EU: Evropi sledi delitev na 3 bloke in kje bo Slovenija?

CIA je vedela, da bo SFRJ razpadla, sedaj pa predvideva konec EU: Evropi sledi delitev na 3 bloke in kje bo Slovenija?

CIA in ameriška nevladna organizacija Stratfor napovedujeta razpad današnje EU na nekaj skupin: staro Evropo, novo Evropo, ki se bo naslonila na ZDA in zvezo pravoslavnih držav.

Zahodni blok ali staro Evropo bi sestavljale: Francija, Nemčija, Velika Britanija, Avstrija, Španija, Portugalska, Italija, Švedska, Norveška in Finska.

Novo Evropo bi sestavljale: Litva, Latvija, Estonija, države Višegrajske skupine, Slovenija in Hrvaška, ki bi bila pod nemškim gospodarskim in ameriškim vojaškim patronatom.

Tretji blok bi predstavljal balkansko konfederacijo, ki bi jo sestavljale pravoslavne države: Srbija, Romunija, Bolgarija, Makedonija in Grčija. Temu bloku bi pripadli tudi BiH in Albanija.

Številni strokovnjaki poudarjajo, da je to napoved treba jemati resno in spomnijo, da je CIA sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja najavila razpad tedanje SFRJ.

Podobna predvidevanja je predstavila tudi ameriška nevladna organizacija Stratfor. V tej nevladni organizaciji ocenjujejo, da bo EU kmalu razpadla na dva dela: bogatejši Zahod in skupino majhnih držav Srednje Evrope, ki se bo vojaško priklonila ZDA.

Tudi Stratfor predvideva formiranje pravoslavne unije. Ta zveza bo, kot so zapisali, “plinska unija”, katere osnovni motiv formiranja bo denar.

Geopolitični strokovnjaki so si enotni, da je prišel čas večblokovskega sistema, z nekaj centri moči, kjer ZDA in zveza Nato ne bosta imeli več glavne vloge na svetovni sceni.

Razpad EU bi najbolj ustrezal ZDA in Rusiji, pišejo nekateri portali, ki se ukvarjajo z geopolitično analitiko.

Brexit in prihod Donalda Trumpa na čelo Združenih držav Amerike vidijo kot jasno pospešitev predvidenega razpada EU.

COMMENTS

Wordpress (0)