(VIDEO) Policijsko nasilje: Ameriški policist je s pestmi obdeloval dekle po glavi! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Policijsko nasilje: Ameriški policist je s pestmi obdeloval dekle po glavi!

(VIDEO) Policijsko nasilje: Ameriški policist je s pestmi obdeloval dekle po glavi!

Policija v ZDA je začela preiskavo potem, ko so v javnost pricurljali posnetki policista, ki je brutalno pestil dekle na plaži v Wildwoodu, New Jersey.

Na posnetku, ki se z veliko hitrostjo širi po internetu, je moč videti policista, ki z eno roko drži dekle, ki leži v pesku, medtem ko jo z drugo roko, natančneje s pestjo tolče po glavi in vratu.

Zaskrbljeni ljudje na plaži so poskušali ustaviti incident, vendar trije policisti niso odnehali, dokler dekletu niso nadeli lisic na roke. V ozadju se sliši panične vzklike ženske, ki poskuša sugerirati dekletu, naj se ne upira, saj je bila brutalnost policistov očitna in bi lahko prišlo do še hujših poškodb.

V nekem trenutku je policist, ki je pestil dekle, celo začel dekle dušiti s prijemom “okoli vratu”, medtem ko jo je drugi držal za stopala.

Dekle, ki je bila priča dogodku in, ki je posnela video, je povedala, da je do dogodka prišlo, ker je dekle zavrnilo povedati svoje ime in priimek policiji, ker ni videla razloga za to, saj je pred tem že opravila test alkoholiziranosti, ki je bil negativen.

Policisti, ki so sodelovali v nasilnem prerivanju z 20-letno žensko, so sumili, da je mladoletno dekle pilo alkohol na plaži v New Jerseyu. Njihovi sumi so se izjalovili, ko je alkotest pokazal negativni izid in da je dekle popolnoma trezna.

V samo dveh dneh je bil posnetek “retvitan” več kot 43.000-krat, javnost pa je ogorčena. V komentarjih bralci navajajo tudi druge primere prekoračitve policijskih pooblastil, v katerih so bili udeleženi. Posnetek policijskega surovega ravnanja so zatem objavili tudi vsi vodilni mediji v ZDA.

Dekle, Emily Veinmen, iz Philadelphie, je bilo obtoženo napada na policijo, ker naj bi pljunila enega od policistov, kot tudi dezorientiranega vedenja – upiranja med aretacijo in posedovanje alkohola.

Pristojne oblasti so javnosti sporočile, da so policisti, ki so sodelovali v incidentu na plaži, razporejeni na administrativna delovna mesta, dokler notranji nadzor ne zaključi preiskave.

Sicer pa, zahvaljujoč družbenim mrežami, se v zadnjem času v ZDA vse bolj pogosteje pojavljajo posnetki policijskega surovega ravnanja, ki ga policisti izvajajo pri aretacijah sumljivih oseb.

COMMENTS

Wordpress (0)