Dejan Židan : Gre za “lažne novice” – Židan, Cerar, Erjavec in Bratuškova zanikali sklenitev predvolilne koalicije – TOPNEWS.si

Dejan Židan : Gre za “lažne novice” – Židan, Cerar, Erjavec in Bratuškova zanikali sklenitev predvolilne koalicije

Dejan Židan : Gre za “lažne novice” – Židan, Cerar, Erjavec in Bratuškova zanikali sklenitev predvolilne koalicije

Po včerajšnji najavi novice v Demokraciji in na Nova 24, ki so jo kot trdijo pridobili iz neuradnih, a zelo zanesljivih virov, da naj bi, v strahu pred volilno zmago SDS-a z Janezom Janšo na čelu, Miro Cerar, Dejan Židan, Karl Erjavec in Alenka Bratušek včeraj podpisali predvolilno koalicijsko pogodbo, ki bi jih zavezovala, da po volitvah skupaj sestavijo vlado, so se odzvali navedeni protagonisti ter predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki ga javnomnenjske ankete, ki SDS-u napovedujejo zmago, ne skrbijo. Kot je povedal, se z Janezom Janšo ne ukvarjajo, ker verjamejo, da te zmage ne bo. “Če pa bo, zakaj bi hodili v koalicijo s starimi silami, če smo lahko mi tisti, ki lahko sestavimo vlado in ponudimo nekaj drugega.”

Da bi Janezu Janši preprečila volilno zmago, sta se pred kratkim povezala tudi prvak DeSUS-a in ljubljanski župan Zoran Janković in to kljub temu, da slednji sploh ne bo nastopil na junijskih volitvah.

Židan: Gre za lažne novice

Predsednik SD-ja Dejan Židan je včeraj zanikal poročanje nekaterih medijev, da naj bi skupaj z voditelji SMC-ja, DeSUS-a in Alenko Bratušek podpisal predvolilno koalicijsko pogodbo. Poleg SD-ja so govorice odločno zavrnili tudi v SMC-ju in DeSUS-u.

“Kar se nas tiče, res ni potrebe, da mi prek nekih skupnih dogovorov, skupnih podpisov javljamo, da ne želimo iti v vlado, v kateri je Janez Janša. Predsednik SD-ja Dejan Židan je še dejal, da Socialni demokrati v vlado, kjer je prisotna radikalna desnica, ne bodo šli.

“Drži pa to, da je slovenski medijski prostor delno zastrupljen. Zastrupljen pa je z radikalno desnico in njihovimi mediji,” je dejal Židan in dodal, da bi se bilo treba vprašati, ali je tovrstno “širjenje lažnih novic” legitimno in od kod jim denar za taka početja. Napovedal je, da se bo s temi vprašanji ukvarjala tudi prihodnja koalicija.

Čeprav Židan v vlado s stranko SDS ne bo šel, pa je nekoliko bolj odprt do sodelovanja z Novo Slovenijo: “To je stranka, ki zastopa marsikatero idejo, ki je drugačna od naše, a hkrati gradi na neki demokratični družbi.”

Glede SDS-a so se oglasili tudi v Levici, čeprav jih v zvezi s predvolilno koalicijo nihče ni omenjal. Tako je Violeta Tomić pojasnila: “Že 25 let Slovenijo hromi ta strah pred Janezom Janšo. Vedno so volitve za ali proti njemu. Mislim, čas je za kakšne vsebinske premike. Mi bomo šli samo v levo vlado ali pa jo bomo naredili.”

Na koncu se vprašamo, komu je bila sploh ta “lažna novica” namenjena. Kaj je bil njen cilj?

Zanimivo je, da je “fakenews” o levi koaliciji sovpadala s sinočnjim predvolilnim soočenjem na komercialni televiziji POP TV. Analitiki ocenjujejo, da je bil glavni cilj te lažne novice Marjan Šarec, ki bi se sedaj moral jasno opredeliti med sedanjo vladno koalicijo ali pa koalicijo z SDS-om. Slednje pa potrjuje tudi napoved “neimenovanih virov” Nove24 in Demokracije, da lobisti že več dni “masirajo” Marjana Šarca (Lista Marjana Šarca), naj se pridruži tej neuradni predvolilni druščini, vendar naj jim ne bi to vsaj do sedaj uspelo.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)