Vzpon in propad PRO TV-ja, B. Požarja in A. Kregarja, II. DEL – Predlog za začetek stečaja Pro TV- ja in kazenske ovadbe za vpletne – TOPNEWS.si

Vzpon in propad PRO TV-ja, B. Požarja in A. Kregarja, II. DEL – Predlog za začetek stečaja Pro TV- ja in kazenske ovadbe za vpletne

Vzpon in propad PRO TV-ja, B. Požarja in A. Kregarja, II. DEL – Predlog za začetek stečaja Pro TV- ja in kazenske ovadbe za vpletne

Predlog za stečaj Pro TV

V uredništvu smo pridobili dokumente, ki potrjujejo da je PRO TV v globoki finančni krizi. PRO TV ne izpolnjuje svojih obveznosti in tako pridemo do tega, da se novinar Bojan Požar in Andrej Kregar ne le, ne držita starega reka, da obljuba dela dolg, ampak se ne držita niti pogodbenih obveznosti. Kot posledica neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti je vloženih več sodnih postopkov, tako zoper družbo PRO TV, kot tudi zoper novinarja Požarja in lastnika Kregarja. In ne samo to. Zoper družbo PRO TV je vložen tudi predlog za stečaj (dokumenti se nahajajo v uredništvu).

Bojan Požar in Andrej Kregar namreč na podlagi omenjenih dokumentov ne spoštujeta pogodbenih obveznosti, ki so nastale iz Pogodbe o prenosu televizije TV3 in o uporabi znamke “TV3 Medias” z dne 07.12.2016. Družbo Pro TV, ki izdaja program TV3 in za katero je lastnik licence Sebastijan Vežnaver in njegova družba TV 3 d-o-o konec novembra, natančno 29.11.2017 podala predlog za začetek stečajnega postopka nad dolžnikom Pro TV medijska produkcija d.o.o. Predlog za stečaj pa seveda pomeni, da je družba PRO TV tik pred zlomom in da je glede na malo premoženje družbe in osnovni kapital mala verjetnost, da se bodo upniki lahko poplačali iz stečajne mase.

Osebna odgovornost Kregarja in Požarja za dolgove Pro TV

V prispevku “Vzpon in propad Pro TV-ja I. del” smo opisali kako je potekal sovražni prevzem oddaje VV Faktor. V nadaljevanju pa na podlagi dokumentov, ki smo jih pridobili v redakciji Topnewsa opisujemo, da Bojan Požar in Andrej Kregar ne spoštujeta pogodbenih obveznosti, ki so nastale iz Pogodbe o prenosu televizije TV3 in o uporabi znamke “TV3 Medias”.

Konec leta 2016 sta družbi Pro TV d,o,o in TV3 d.o.o pri notarju Bojanu Podgoršku, v obliki neposredno izvršljivega notarskega zapisa, sklenili pogodbo glede prenosa televizije in blagovne znamke TV3. Dogovor o prenosu licence so takrat podpisali tudi Bojan Požar, Andrej Kregar in Sebastijan Vežnaver oziroma zakoniti zastopniki podjetij, ki so nastopali v poslu. Takrat je bila podana zahteva, da družbeniki novoustanovljene družbe osebno jamčijo za obveznosti družbe PRO TV do družbe TV3 d.o.o. Bojan Požar in Andrej Kregar pa sta sprejela tudi osebna poroštva za izpolnitev obveznosti TV 3. Ker družba PRO TV naj ne bi izpolnjevala obveznosti do družbe TV3 d.o.o., so bili sproženi sodni postopki tudi zaradi neplačil tako zoper družbo kot zoper lastnika Kregarja in novinarja Požarja. Tako je, iz podatkov portala e-izvršba, iz evidence Vrhovnega sodišča, razvidno, da je proti Bojanu Požarju, kakor tudi Andreju Kregarju vložena izvršba za znesek 65.000,00 evr.

predlog stecaj clanek 1

predlog stecaj clanek 2

Družba Pro TV upniku TV3 d.o.o, torej razen prvih štirih, ne plačuje obrokov iz naslova kupnine oziroma licenčnine, zaradi česar je bil upnik primoran poseči po sredstvih zavarovanja. Kljub temu, da so sredstva na računu za plačilo kupnine bila, vendar jih je dolžnik prenakazal v največjem delu iz družbe Pro TV na podjetje VPK PRO, ki je sicer povezano podjetje za produkcijo programa.

Prenosi premoženja in kazenske ovadbe

Kot je razvidno iz dokumentov, Kregar pospešeno prenaša dejavnost na druga z njim povezana podjetja. Zaradi njegovega ravnanja naj bi že bile sprožene določene kazenske ovadbe. Vendar pa je to verjetno že nova zgodba za kakšen drug čas.

Poleg težav, ki jih imata Bojan Požar in Andrej Kregar ter družba Pro TV z lastnikom licence TV3 d.o.o , bi se na koncu dotaknil tudi kršitve avtorskih pravic iz naslova oddaje VV Faktor, ki se še vedno imenuje po meni ter seveda dolgov, ki so nastali zaradi neupravičeno prekinjene pogodbe za vodenje.

Pismo odvetniške družbe Matoz demantira Požarja

Družbo Pro TV izdaja namreč tudi oddajo VV Faktor, ki naj bi jo na podlagi pogodbe vodil pet let. Namesto petletnega voditeljstva, sem dobil neupravičeno odpoved pogodbe. V burnem odzivu na moj članek je novinar Požar na družbenih omrežjih pisaril o prodajanju oddaje, o slabem voditeljstvu in ne vem še čem. Da gre za natolcevanje in izmišljotine in da gre za širjenje neresnice v obrambi pred neupravičeno odpovedjo pogodbe in za sovražni prevzem oddaje izhaja iz dopisa o odpovedi moje pogodbe, kateri je bil sestavljen dne 14.07.2017 v odvetniški pisarni Matoz, kjer kot razlog za odpoved pogodbe navajajo: »Ker naša stranka od jeseni dalje oddaje VV faktor ne bo več producirala in predvajala, vam na podlagi 15, člena pogodbe o poslovnem sodelovanju odpoveduje sklenjeno pogodbo z odpovednim rokom 1 meseca.« (faksimile dopisa si lahko ogledate).

predlog stecaj clanek 3

Tako padejo vsa prozorna navajanja novinarja Požarja o mojem delu. Pravno gledano, pa gre za slab manever, saj so mi odpovedali pogodbo z neresničnim oziroma neobstoječim razlogom, samo, da me izrinejo iz oddaje. Če danes pogledate na internetno stran PRO TV gospoda Kregarja ugotovite, da VV FAKTOR predstavljajo kot njihovo paradno oddajo, s katero se hvalita tako Kregar kot novinar Požar in seveda oddajo lahko gledamo na TV 3. Ker se na internetni strani PRO TV novinar Požar predstavlja kot producent oddaje, bi lahko sicer bilo nejasno, kdo jo dejansko producira in bi se lahko v nadaljevanju Kregar in Požar izgovarjala, da PRO TV ni producent. Če ni producent, jo pa predvaja. Zato je potrebno dobro prebrati odpoved, ki sem jo dobil iz pisarne odvetnika Matoza.

Izjavljajo, da oddaje ne bodo več ne producirali, niti predvajali. Vse navedeno postavlja tako Kregarjev PRO TV kot novinarja Požarja na laž glede mojega prenehanja sodelovanja z PRO TV.

Tožba proti Pro TV za 146.000,00 EUR

Zaradi neupravičene odpovedi pogodbe je bil sprožen sodni spor na sodišču v Ljubljani zoper PRO TV za znesek preko 146.000,00 EUR. Tožba je posledica neupravičene odpovedi, kot sem jo opisal že zgoraj. Prepričan sem, da bo sodišče spoznalo nepošteno ravnanje PRO TV v odnosu do moje malenkosti. Tako bo po sodni poti potrjeno, da je bilo ravnanje PRO TV protipravno in v nasprotju z obljubami danimi, s strani Kregarja in novinarja Požarja. In se tudi ne bojim, da v tem sodnem sporu ne bi zmagal, bojim pa se, da tudi ob dobljeni sodbi, ne bo nobenega poplačila.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (9)
  • comment-avatar
    Rado K 6 let

    Da Požar ne bi poravnaval svojih obveznosti pa ne verjamem. On je vendarle visoko moralen človek!

  • comment-avatar
    dež 6 let

    Matoz in Požar redko izgubita na sodišču, me zanima kako bo v tem primeru, če trditve držijo. Sicer sem prepričan, da bo Požar objavil odgovor, ki bo v nasprotju s trditvami v tem članku. Počakajmo.

  • comment-avatar
    Marko Zupan 6 let

    G. Vodusek ampak malo samokriticnosti pa vseeno lahko uporabite… Enega stavka z repom in glavo niste spravili skupaj, brez mašil. To kar mislite zelo tezko ubesedite. Podobno kot Slak. Veliko raje vas berem, kot sem vas poslusal. Tako da dodaja je sedaj definitivno veliko bolj gledljiva. O ostalem pa seveda ne bom sodil.
    Lp

  • comment-avatar
    lukamiha 6 let

    A so nekoč prijatelji že skregani?

  • comment-avatar
    odzunaj 6 let

    Z vsem spoštovanjem, gospod Vodušek, a oddajo WW Faktor ste vodili katastrofalno in smo jo zato pri nas nehali gledat ! Sedaj jo pa dnevno gledamo, še posebej z zanimanjem, ko jo vodi Bojan Požar !

    • comment-avatar
      Rado K 6 let

      Res Požarju beseda bolj gladko teče. Je pa hkrati obupno enostranski, navijaški, ciničen in namigujoč. Skratka obupen. V tem smislu je Vodušek bolj objektiven. Tudi izbor sogovornikov je skoraj izključno iz nabora radikalnih desničarjev. Takšnih, ki jim celo Janša ni več dovolj desen! Niti Novakova ni dovolj cerkvena. Kapo dol le pred bivšim dacarjem Simičem.

  • comment-avatar

    Vladimir, tvoje udinjanje Janši ni prineslo želenih sadov. Sicer pa si kot voditelj resnično nemogoč. Tvoje reference pa veš kakšne so. #infotv #dolgovi #laži #copataSDS

  • comment-avatar
    Aleksander Jakopič 6 let

    Spoštovani kritiki vodenja VV-ja!

    Sam sem bil obrobni del zgodbe o kateri govori članek in zapisano podpišem.

    Ne morem pa mimo nenehnega prigovarjanja VV-ju, da ne zna vodit oddaje oz. da uporablja mašila ipd.

    Seveda je iz kritik jasno, da prihajajo iz ust neznalcev – ljudi, ki nikoli niso stali pred kamero. Le-ti namreč ne vedo, da se da oddajo vodit na več načinov.

    1. S slušalko v ušesih, kot to počnejo na Nacionalki in tudi 5rinać, ki ga vodi požar.

    2. Z bobnom, kot to počnejo Godler, Gromovnik, PupTv, plunitTv, kanalA in požar.

    Oba načina se odražata s tem, da sta nenaravna, umišljena. Vodenje oddaje je namreč mentalni, miselni dogodek, ne vnaprej pripravljeno mrtvilo.

    3. Le pravi voditelji znajo s svojimi molki, pavzami in mašili mučiti sogovornika do trenutka, ko se sleče vseh navlak in spregovori resnico. In VV je med njimi. Ker nima slušalke, niti Bobna. Popolnoma je predan trenutku, ne svojemu, vrinjenemu cilju. Zato prihaja do trenutkov, ki površinskim zastonj nudijo čas za poglobitev.

    VVfaktor je tako izgubil podobno kot Studio City že v prejšnjem stoletju, ko je iz (takrat uglednega) Perovičevega nivoja padel na rumenega kranjca. VVfaktor je bila, v rokah VV-ja Oddaja intelektualcev, sedaj pa v požarjevih krempljih umira kot rumena priložnost za branjevke in izpraznjence, ki jih jeza ne neha praznit.

    A kaj bi o tem, mrtvi naj pokopujejo svojo smrt, mi gremo naprej.

    Nepreverjene a zanesljive informacje namreč trdijo, da je Vroči stol živ in ga kmalu spet uzremo na malih ekranih Info inTopTv 🙂