(VIDEO) Zidanšek v Podpeči obračunal tudi s Kanglerjem in koalicijo Kangler & Primc – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zidanšek v Podpeči obračunal tudi s Kanglerjem in koalicijo Kangler & Primc

(VIDEO) Zidanšek  v Podpeči obračunal tudi s Kanglerjem in koalicijo Kangler & Primc

Zidanšek: “Glas za tiste, ki nimajo programa, ali pa ne znajo vložiti list, je stran vržen glas”

Slovenska ljudska stranka (SLS) je na 21. taboru stranke v Podpeči zaznamovala 30. obletnico ustanovitve svoje predhodnice, Slovenske kmečke zveze. Zbrane je ob tem nagovoril tudi predsednik SLS Marko Zidanšek, ki je prepričan, da se bo z močno in pomlajeno ekipo kandidatov v slovenski parlament vrnila zdrava kmečka pamet. Predsednik SLS Marko Zidanšek je vsem udeležencem zaželel vse najboljše za rojstni dan stranke in vrnitev v parlament.

Zidanšek je v nagovoru spomnil na začetke stranke, ki je zaživela pred tremi desetletji. Takrat so, kot je dejal Zidanšek ustanovili prvo slovensko demokratično stranko po drugi svetovni vojni in s tem začeli s slovensko demokratizacijo.

“Slovenska kmečka zveza je pred tridesetimi leti postavila temelje slovenske demokracije in Slovenska ljudska stranka je edini dedič tega zgodovinskega dogodka, ki je pripeljal kasneje do osamosvojitve. Ta prelomni dogodek v zgodovini je priborila prav SLS, zato sem ponosen, da sem lahko danes del te svetle plati naše zgodovine. Ob tem ne pozabimo, da zgodovina naše stranke sega še precej bolj nazaj. Sega 125 let nazaj, ko so temelje naše države začrtali že očetje zgodovinske SLS – dr. Anton Korošec, dr. Janez Evangelist Krek in mnogi drugi pokončni Slovenci, brez katerih danes ne bi imeli lastne države”.

Dovolite mi, da svoj pogled 12. maja 2018, 30 let po ustanovitvi sodobne SLS in težke, z žulji prehojene poti, raje usmerim v prihodnost. V čas, ki prihaja. V čas, ki nas sili, da se še močneje in glasneje povežemo za skupne cilje in trdne vrednote Slovenske ljudske stranke. Močneje kot kdajkoli prej.

V nadaljevanju se je Zidanšek v svojem govoru dotaknil tudi izzivov stranke, kjer je ključna točka vrnitev SLS-a v parlament, saj je po njegovem od SLS-a odvisno kakšna bo prihodnja vlada.”SLS je po bolečem izpadu iz parlamenta zelo pomladila svoje vrste in se programsko izrazito usmerila v prihodnost – v razvojne izzive, ki jih mnoge druge politične stranke ne vidijo ali pa nimajo za dovolj pomembne. Uspeh SLS na teh volitvah je zato ključen za Slovenijo, saj je od tega uspeha odvisno, kakšna bo prihodnja vlada. Na vseh nas je torej izjemna odgovornost in izjemna moč”.

Na Taboru v Podpeči je Zidanšek posredno obračunal tudi s Kanglerjem in koalicijo Kangler & Primc.

” Glas za tiste, ki nimajo programa, ali pa ne znajo vložiti list, je stran vržen glas. To je žal enako, kot če ne greste na volišče. Glas za SLS pa je, verjemite, dobro naložen glas, saj se z našo zelo močno ekipo kandidatov za poslance v državni zbor vrača zdrava kmečka pamet”.

Ob tem je pomenljivo sporočilo predsednika poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfreda Webra po srečanju Zidanšek Weber dan pred taborom v Celju. “Desnosredinske stranke, zbrane v skupini Evropske ljudske stranke (EPP Group), imajo z razliko od kratkoročnih populističnih idej realne in kompetentne odgovore ter rešitve na aktualne probleme v EU. Slovenska ljudska stranka sooblikuje politično pokrajino že zadnjih 30 let in se lahko pohvali s številnimi izkušenimi politiki tako na lokalni kot nacionalni ravni. Trdno sem prepričan, da bo SLS nadaljevala s svojim pozitivnim političnim delom kot parlamentarna stranka in kot del bodoče slovenske vlade. Želim si, da SLS še naprej ostane pomemben in močan steber naše politične družine”.

Trend padanja SLS je po njegovem preteklost. “Sam trdno verjamem, da se za Slovence po teh volitvah obetajo lepši in boljši časi. Trend padanja SLS je preteklost. Mnogi politični poznavalci se zavedajo notranje moči naše stranke, ki izhaja iz terena – požrtvovalnosti vseh vas. Prav zato ji pripisujejo velike možnosti, da na letošnjih volitvah pozitivno preseneti. Rezultat, ki ga bomo skupaj prigarali v naslednjih treh tednih, nas bo trdno usidral v parlament in Slovencem omogočil pravo razvojno vlado. Pri tem pa potrebujemo tudi vašo pomoč in vašo podporo…Prihaja čas, ko moramo znova zaorati v politično ledino. Še močneje, globlje in trdneje kot pred 30 leti. Čas, ki je pred nami, je zato čas poln priložnosti in novih izzivov za Slovenijo”.

V Podpeči je bilo podobno, ko dan prej v Celju na konvenciji SDS slišati tudi precej protimigrantske retorike.

“Slovenija in Evropa sta preživeli, ker sta imeli močne vrednostne temelje. Krščanske vrednostne temelje. V Sloveniji živimo Slovenci. Kdor želi v Sloveniji živeti, delati in biti upravičen do naše sociale, naj spoštuje slovenske zakone in naj se najprej nauči govoriti slovensko. V Sloveniji ni šeriata, ni obrednega klanja živali, in tistim politikom, ki bi to radi spremenili, svetujem, da gredo nagovarjati kakšen drug narod. Slovenija ne potrebuje uvoza migrantov za delovno silo, kot nam prodajajo neslovenski politiki. Migranti potrebujejo Slovenijo in Slovence, ker so jim aktivisti iz lastnih izkušenj povedali, da je lepo živeti na žuljih delovnih Slovencev. Tega v SLS ne bomo dopustili. Slovenci znamo dobro delati sami.

Nahajamo se v lepih krajih zraven našega glavnega mesta, ki je prav tako lepo in razvito, ima lepe nove ceste, moderno digitalno omrežje, pošto in vse druge storitve na dosegu roke. Ampak Slovenija ni samo Ljubljana. Le nekaj kilometrov stran iz glavnega mesta je v cestah že več lukenj, kot v naši zdravstveni blagajni, poštne poslovalnice na podeželju se zapirajo hitreje kot zapiramo tajkune. Danes imamo pred nosom še en žalosten dokaz, da je temu tako. Podpeč – prelep kraj, ki nas danes gosti, je namreč že ves dan brez elektrike. Kaj takšnega se v Ljubljani enostavno ne zgodi, ” je povedal Zidanšek.

Praznovanje rojstnega dne SLS je bila na vrhuncu z rezanjem torte v barvah SLS. Vsakemu kandidatu SLS za poslanca v Državnem zboru pa so podarili nogometno žogo, na kateri so natisnjene zaveze SLS za prihodnji mandat: varno, gospodarno, lokalno. “Osem najboljših SLS-ovih enajsteric se je štiri leta pripravljalo na veliki finale, ki bo 3. junija na voliščih. Želim, da v tem času vsak izmed kandidatov svojo žogo podari naprej tistemu navijaču, ki bo najbolj srčen in glasen.” je še dejal Zidanšek.

Posnetek tabora si lahko ogledate tu:

COMMENTS

Wordpress (0)