Kim pojasnil Trumpu: Nič nam ni bilo treba, ne nas izzivati – TOPNEWS.si

Kim pojasnil Trumpu: Nič nam ni bilo treba, ne nas izzivati

Kim pojasnil Trumpu: Nič nam ni bilo treba, ne nas izzivati

Pjongjang – Severna Koreja je danes obsodila ZDA zaradi “napačnih” trditev, da je ameriška politika maksimalnega političnega pritiska in sankcij pripeljala Pjongjang za pogajalsko mizo.

Severnokorejska državna agencija je citirala tiskovnega predstavnika severnokorejskega ministrstva za zunanje zadeve, ki je opozoril, da so takšne trditve “nevaren poskus,” da se uniči detant po srečanju liderjev obeh Korej, Kim Jong-una in Moon Jae-ina.

Med vrhom liderjev obeh Korej je Sever pristal, da bo delal na denuklearizaciji Korejskega polotoka.

“Združene države Amerike namerno provocirajo Severno Korejo v trenutku, ko se je situacija na Korejskem polotoku začela gibati k miru in spravi”, je navedel tiskovni predstavnik severnokorejskega ministrstva za zunanje zadeve.

Korejsko zunanje ministrstvo je doslej molčalo, ko je predsednik ZDA Donald Trump izkoristil vsako priložnost, da bi se v javnosti hvalil, kako pravilna je njegova politika maksimalnega pritiska in sankcij, ki je obrodila uspeh, za katerega je neposredno zaslužen Trump.

Kot kaže pa Severna Koreja ne more več poslušati tovrstnega “hvalisanja”, zato so se odločili, da bodo reagirali in pojasnili svetovni javnosti, da so se sami odločili za potezo popuščanja napetosti in zbliževanja obeh Korej, sprejeli pa so tudi odločitev o denuklearizaciji polotoka tako, da so ustavili razvoj svojega jedrskega projekta oboroževanja in izvajanja raketnih poskusov.

Kim Jong-un in predsednik ZDA Donald Tramp bi se morala sestati konec tega meseca ali na začetku junija.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)