(VIDEO) Ameriško “mega” priznanje: Izrael je raketiral vojaško bazo v Siriji! Vedeli smo, ker so nas v naprej obvestili! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ameriško “mega” priznanje: Izrael je raketiral vojaško bazo v Siriji! Vedeli smo, ker so nas v naprej obvestili!(VIDEO) Ameriško “mega” priznanje: Izrael je raketiral vojaško bazo v Siriji! Vedeli smo, ker so nas v naprej obvestili!

Jeruzalem – Izrael je informiral ZDA o načrtih, da bo napadel Sirijo v noči iz nedelje na ponedeljek, sta izjavila danes dva ameriška uradnika za NBC News.

Neimenovana ameriška uradnika sta danes za ameriško televizijo NBC News potrdila, da je izraelska vojska izvedla napad na letalsko bazo v Siriji, česar Izrael ni javno potrdil v okviru politike, da neposredno ne prevzame odgovornosti za akcije na sirskem ozemlju, poročajo izraelski mediji.

Izraelski mediji poročajo, da je neobičajna potrditev ameriških predstavnikov, katerih imen ne navajajo, glede izraelskega napada, za katerega Izrael ni prevzel odgovornosti, čeprav se je v času bivšega predsednika ZDA Baracka Obame izraelska stran tudi pritoževala, da so v medije pricurljale informacije o njegovi odgovornosti za napade v Siriji.

Pred tem je Rusija javno obtožila Izrael za ta napad na sirsko vojaško bazo blizu Homsa in ga obsodila. Sirija je najprej obtoževala ZDA, vendar je Pentagon to zanikal.

Kremel je sporočil, da Moskva ni bila v naprej opozorjena. Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov je danes dejal, da se izraelski predstavniki pred napadom niso pogovarjali s predsednikom Putinom, čeprav bi lahko v sirski letalski bazi bili tudi ruski vojaški zavezniki. Slednje je opisal kot “razlog za skrb”.

Izraelsko Ministrstvo za zunanje zadeve ni odgovorilo na prošnjo, da bi komentiralo obtožbe, poroča Associated Press.

Od leta 2012 je Izrael napadel Sirijo več kot 100 krat, v glavnem so ciljali konvoje z orožjem, za katere se je verjelo, da so namenjeni libanonskemu Hezbolahu, ki se v Siriji bori na strani sirskih oblasti in predsednika Bašarja al Asada. Izrael je februarja napadel isto bazo T-4, potem ko je iz nje priletel iranski dron v izraelski zračni prostor.

logo-topnews (1)

 

 

KOMENTARJI

TOPNEWS (2)
 • comment-avatar
  Ricardo Gonçalves 2 leta

  Išcem posojilo za oživitev svoje dejavnosti (borut.martin@gmail.com)

  Mi smo sposobni posojila glede na znesek, kar potrebujete in s pogoji, da bo življenje lažje.
  Ponujamo kredite, kratek in dolgi rok s casom zelo cenovno povracilo, moje kreditne pogodbe zaceti 5000 Euro za 5.966.585 evrov.
  Radi bi tudi povedati, da delujemo tudi pri financiranju projektov (zanesljivo). Ste že registrirani, banke, ki so prepovedani in nimajo uslugo bank ali bolje imate projekt in potrebujejo financiranje, slab kreditni datoteke ali potrebujejo denar za placilo menice, sklad za naložbe v podjetja.
  Potem ne oklevajte, da nas kontaktirate. E-pošta: borut.martin@gmail.com
  WhatsApp: +33789770894

 • comment-avatar
  xtc 2 leta

  Kaj lahko rečemo?
  Ja bravo Izrael.