(VIDEO) Škandal v predvolilni oddaji Vroči stol ali kako sta se udarila Andrej Šiško in Zmago Jelinčič – TOPNEWS.si

(VIDEO) Škandal v predvolilni oddaji Vroči stol ali kako sta se udarila Andrej Šiško in Zmago Jelinčič

(VIDEO) Škandal v predvolilni oddaji Vroči stol ali kako sta se udarila Andrej Šiško in Zmago Jelinčič

Šiško je očital Jelinčiču, da je naročil in plačal prelet vojaških letal nad pogrebom Slobodana Miloševića

Začelo se je dokaj nedolžno z vprašanjem: Katero vaše preteklo dejanje, ravnanje, je, po vaši oceni, prispevalo največ k pozitivnemu dogajanju v Sloveniji? Kaj ste do sedaj naredili dobrega za Slovenijo? Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško, je kot pravi mislil, da dela dobro, pa se je pokazalo kot slabo, ker je Zmago Jelinčič po njegovi zaslugi leta 1992 prišel v parlament. Predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič pa je to, kar je danes v parlamentu, razen redkih izjem, imenoval šoder, ki ga je treba zmetati ven.

Zmago Jelinčič: “To, da se ves čas, dokler smo bili v parlamentu, nismo bali nikogar in smo povedali v obraz tako desnim kot levim, kar je narobe. Zato so nas potem na vsak način skušali spraviti ven in so nas spravili ven. Dejstvo je, da smo mi bili takrat vest slovenskega parlamenta, danes slovenski parlament nima ne vesti, ne pameti, ne ničesar. To, kar je zdaj v parlamentu, je razen redkih izjem, en šoder, ki ga je treba zmetati ven in ga politi z gnojšnico, da bo kaj dobrega, da bo iz tega kaj dobrega zraslo.”

Andrej Šiško: “To je zelo težko na kratko odgovoriti, ker se moram vrniti v leto 1992. Takrat sem v bistvu s s tem, kar sem delal, se pravi poskušal preprečit vdor v monetarni sistem, sem pravzaprav naredil nekaj slabega, ne dobrega. Jaz sem želel dobro, zgodilo se je pa slabo. In dejansko, po zaslugi mene in Matjaža Jeriča je takrat gospod na moji levi Zmago Jelinčič prišel v parlament z največjim številom poslancev, takrat podprl vlado Janeza Drnovška, ki je uničila vse. Začela se je takrat divja privatizacija in vse ostalo. Tako dejansko to, kar sem jaz želel kot dobro, je izpadlo kot slabo. To so pa dejstva.”

Gospod Jelinčič, boste kaj odgovorili na to?

Zmago Jelinčič: “Nima smisla odgovarjati, na neumnosti ne odgovarjam.”

Andrej Šiško: “To so bile tvoje neumnosti.”

Potem pa se je začelo. Šiško je Jelinčiču očital, da je po enem od sojenj osebno po telefonu naročil, da naj srbska vojska naredi prelet z reaktivnimi letali nad pogrebom Slobodana Miloševića. Šiška je razjezila ugotovitev Jelinčiča, da “tako lopovske države, kot je Slovenija, nima cel svet. In, če SNS ne bo prišla v parlament, bo šla država “cugrunt”.

Zmago Jelinčič: “Ja, v Sloveniji se ne spoštuje zgodovine lastnega naroda. Ne spoštuje se ničesar več. Prodaja se z leve, z desne, vse samo, da se nagrabi kakšen denar. Tako lopovske države, kot je Slovenija, je nima cel svet. To vedo povedati tudi svetovne statistike, kjer je Slovenija po koruptivnosti mislim, da na drugem mestu na svetu. Skratka, za nami so vse zamorske države, ki so bistveno bolj urejene in bistveno manj skorumpirane. Predvsem pa pri njih kolikor kaže, tudi sodni sistem in tožilstva in policija delujejo bistveno boljše kot v Sloveniji. Pri nas pa samo, da dobi nekdo v žep nekaj denarja, je pripravljen zatajiti tudi lastno mater in to vidimo vsak dan. Država gre “cugrunt” in če se ne bomo zelo potrudili, bo ta država izginila v desetih letih. Zato je skrajni čas, da pride SNS nazaj v parlament, pa da začnemo red delati. Ker drugače se bo sesulo čisto vse, smo pa tik pred koncem.”

Voditelj: Gospod Šiško je prikimaval, zdaj tu gospodu Jelinčiču povejte.

Andrej Šiško: “Jaz sem se v bistvu smejal, prikimaval in smejal. Ker je ravno moj predhodni govornik eden izmed tistih, ki je tipičen primer koruptivnosti v Sloveniji. Pa, da omenim recimo primer, ko sva bila skupaj na sodišču, pa smo bili potem na kavi, ker je v moji navzočnosti govoril z nekom iz Srbije in po telefonu, takrat je zgleda pozabil, da ne sedi sam, povedal, da bo on sam plačal prelet vojaškega letala nad pogrebom Slobodana Miloševića.

To je predsednik nacionalne stranke Zmago Jelinčič, ki je seveda od leta 1992 do predzadnjega mandata bil v slovenskem parlamentu. Naredil ni nič, veliko je govoril, sam sebe stokrat in še večkrat negiral. Delal popolnoma nekaj drugega, kot je govoril. Dejansko pa je bil nastavljen agent in ve se, da je bil agent Udbe. To so dejstva, ki so takšna kot so. Ko ga niso več potrebovali, so ga dejansko zavrgli. Sedaj pa je on tisti, ki spet potrebuje denar, ker ga ima premalo. Nima več iste plače in nima več dohodkov, takšnih kot jih je imel in mora nazaj v politiko, da dobi nekaj tisoč evrov. To je prava resnica in čudno in neumestno je, kadar človek njegovega tipa govori to, kar govori. Jaz pa verjamem, da volivke in volivci ne bodo nasedli več tem puhlicam in nesmislom, katere spretno zagovarja.”

Voditelj: Izvolite gospod Jelinčič.

Zmago Jelinčič: “No ja, spet neke izmišljotine. Edino, kar je res je, da je imela srbska vojska prelet treh reaktivnih letal. Ampak, ni bilo tako, kot je predgovornik rekel. Ampak, so mene na POP TV – ju vprašali, če bom bom šel na pogreb v Srbijo. Pa sem rekel ne, ne bom šel, ampak bom plačal srbski vojski, da bo naredila prelet s temi reaktivci in to so dejansko naredili in POP tv je to objavil. Mislim neumnost, skratka padli so na finto, pa ne samo na POP tv-ju, kolikor kaže še marsikdo drug”.

Andrej Šiško: “Zdaj se še laže na veliko, to je laž. Jaz sem sedel zraven, ko je on to govoril s človekom po telefonu. In zdaj pred vso slovensko javnostjo, laže, zavaja in manipulira. Tipični Zmago Jelinčič.

Zmago Jelinčič: ” Vsi pametni vedo, da ne more nekdo poklicati ene vojske tuje države, pa jim plačati, da letijo. Bedarija.”

Andrej Šiško: “Ne vojske, ni šlo za vojsko. Ti dobro veš, s kom si govoril in se ne sprenevedaj prosim.”

Celotno oddajo si lahko ogledate na spodnji povezavi:

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)