(VIDEO) Bivši Trumpov zdravnik obtožuje: Donald mi je narekoval, naj napišem, da je zdrav kot dren! Nato pa so ljudje iz Bele hiše vdrli v ordinacijo in odnesli dokumentacijo! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bivši Trumpov zdravnik obtožuje: Donald mi je narekoval, naj napišem, da je zdrav kot dren! Nato pa so ljudje iz Bele hiše vdrli v ordinacijo in odnesli dokumentacijo!

(VIDEO) Bivši Trumpov zdravnik obtožuje: Donald mi je narekoval, naj napišem, da je zdrav kot dren! Nato pa so ljudje iz Bele hiše vdrli v ordinacijo in odnesli dokumentacijo!

Washington – Harold Bornstein, bivši zdravnik Donalda Trumpa trdi, da so uslužbenci Bele hiše lani “vdrli” v njegovo ordinacijo in odnesli medicinsko dokumentacijo predsednika ZDA, ker je medijem razkril, da mu je leta predpisoval preparate za rast las.

Bornštein je za TV mrežo NBC ekskluzivno izjavil, da mu je leta 2015 Trump osebno, ko je bil kandidat za predsednika ZDA, narekoval poročilo, ki ga je sam tudi podpisal, v katerem je navedeno, da sta Trumpovo “zdravje in odpornost organizma izjemni”.

“Brez dvoma lahko potrdim, da bo gospod Trump, če bo izvoljen, najbolj zdrav človek, ki je kdajkoli postal predsednik”, piše v tem hvalospevu, ki ga je Bornštein, kot sam zatrjuje, napisal po Trumpovem nareku.

Harold Bornštein trdi tudi, da sta Keith Schiller, šef Trumpovega varovanja in odvetnik Alan Garten vpadla v ordinacijo februarja 2017 in odnesla predsednikovo medicinsko dokumentacijo.

Zaradi tega dogodka, ki je trajal 25-30 minut, se je Bernstein počutil “posiljeno, prestrašeno in žalostno”. Prav tako se je potožil, da mu obiskovalca nista pokazala nikakršne odredbe.

Ta “vpad” se je domnevno zgodil le dva dni potem, ko je Bornštein za New York Times dejal, da je Trumpu prepisoval zdravilo “propecia”, ki se pri moških uporablja proti izgubi las. Prav tako je povedal, da je predsedniku predpisoval zdravila za rdečilo in proti holesterolu, izrazil pa je tudi upanje, da bi lahko postal  zdravnik v Beli hiši.

Dan kasneje, kot je dejal, ga je poklicala Trumpova dolgoletna asistentka Rhona Graff in dejala: “Torej, si mislil, da boš postal zdravnik v Beli hiši? Pozabi, odpadel si”.

Doktor Bornštein je dejal, da sam ocenjuje, da ne gre za kršitev zdravniške etike, ker je nekomu povedal, da je Trump uporabljal zdravilo za rast las.

V zvezi s tem se je oglasila tudi Bela hiša, ki je sporočila, da bivši osebni varnostnik predsednika Trumpa ni naredil nič neobičajnega, ko je vzel predsednikovo zdravstveno dokumentacijo, kar pa je Bornstein opisal kot “vpad” v ordinacijo.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sara Sanders je opravičila to potezo z izjavo: “Standardna procedura za novega predsednika je, da medicinski oddelek Bele hiše prevzame predsednikovo medicinsko dokumentacijo. Zavrnila je trditev, da je to dejanje bilo podobno “vpadu”.

COMMENTS

Wordpress (0)