Hrvaška evroposlanka Ruža Tomašić od šefa EK Junckerja zahtevala pojasnilo, zakaj zapravlja denar davkoplačevalcev – TOPNEWS.si

Hrvaška evroposlanka Ruža Tomašić od šefa EK Junckerja zahtevala pojasnilo, zakaj zapravlja denar davkoplačevalcev

Hrvaška evroposlanka Ruža Tomašić od šefa EK Junckerja zahtevala pojasnilo, zakaj zapravlja denar davkoplačevalcev

Poslanka v Evropskem parlamentu in podpredsednica Hrvaške konzervativne stranke Ruža Tomašić je postavila vprašanje (na katerega mora prejeti pisni odgovor) predsedniku Evropske komisije Jean-Claude Junckeru, so sporočili iz njene pisarne, poroča Jutarnji.hr

Namreč, v nemškem mestu Trier, rojstnem kraju Karla Marxa, idejnega tvorca komunistične ideologije in avtorja Komunističnega manifesta, so najavili proslavo ob 200. obletnici njegovega rojstva 5. maja. Na proslavi bodo med drugim odkrili tudi Marxov velikanski kip, visok 5.5 metrov.

Iz mesta Trier so tudi sporočili, da bo poseben gost proslave predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, ki bo na proslavi imel tudi častni govor.

V sporočilu pisarne evroposlanke Ruže Tomašić so navedli: “Kot poslanka iz Hrvaške, države članice Evropske unije, ki je po Drugi svetovni vojni vsakodnevno trpela pod komunistično diktaturo, motivirano prav z doktrino Karla Marxa o revolucionarnem terorju in razrednem boju, v kateri so bili brez sojenja množično likvidirani vojaki in civilisti vseh narodov bivših jugoslovanskih republik, s pomočjo najokrutnejših metod, brez vsake humanosti, ki so bile sestavljene iz kolektivnih in individualnih pogubljenj, smrti v koncentracijskih taboriščih, stradanj, deportacij, mučenj, suženjstva, prisilnega dela in drugih oblik psihičnega in fizičnega terorja; ter v povezavi z Resolucijo Sveta Evrope 1481 iz leta 2006 o potrebi obsodbe zločinov totalitarnih komunističnih režimov in Deklaracijo o Evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov iz leta 2009, je Tomašićeva predsedniku Evropske komisije postavila naslednje vprašanje: Zakaj potujete na račun davkoplačevalcev v Trier, ko pa Karl Marx v zapuščini ni zapustil nič dobrega?”

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)