(FOTO, VIDEO) Kim Jong-un prispel v Južno Korejo: Dva liderja sta se držala za roke in skupaj skočila čez mejo! – TOPNEWS.si

(FOTO, VIDEO) Kim Jong-un prispel v Južno Korejo: Dva liderja sta se držala za roke in skupaj skočila čez mejo!

(FOTO, VIDEO) Kim Jong-un prispel v Južno Korejo: Dva liderja sta se držala za roke in skupaj skočila čez mejo!

Kim Jong-un je postal prvi severnokorejski lider, ki je skočil v Južno Korejo, odkar je bil Korejski polotok po vojni leta 1953 razdeljen.

BBC piše, da sta se “v trenutku polnem simbolike“ lider Severne Kim Jong-un in Južne Koreje Moon Jae-in rokovala na meji.

Poudarjajo, da se je med njihovim srečanjem zgodil trenutek, ko sta se oba liderja rokovala in to na obeh straneh meje demilitarizirane cone, ki deli obe državi.

Publika je nato s presenečenjem gledala kako Kim Jon-un poziva južnokorejskega liderja, da za trenutek skoči v Severno Korejo, kar je Moon Jae-in tudi storil, nato pa sta oba skupaj skočila nazaj v Južno Korejo, pri tem pa sta se ves čas držala za roke.

BBC poudarja, da je to očitno trenutek, ki ni bil predviden v sicer zelo natančno načrtovanem programu srečanja.

“Zgodovina se začne zdaj”, je dejal lider Južne Koreje, medtem ko je Kim Džong-un dejal, da mu srce bije kot noro in se pošalil z izjavo “upam, da boste uživati v cmokih, ki smo jih prinesli za vas”.

Spomnimo, pred le nekaj meseci so bili odnosi med dvema Korejama zelo slabi, sedaj pa bi se lahko obe državi pogovarjali o mirovnem sporazumu in jedrskem orožju, kar svetovna javnost tudi pričakuje.

COMMENTS

Wordpress (0)