(VIDEO) Bin Ladnov telesni stražar živi v Nemčiji od socialne podpore: Ne morejo ga deportirati, država pa mu omogoča lepo življenje – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bin Ladnov telesni stražar živi v Nemčiji od socialne podpore: Ne morejo ga deportirati, država pa mu omogoča lepo življenje

(VIDEO) Bin Ladnov telesni stražar živi v Nemčiji od socialne podpore: Ne morejo ga deportirati, država pa mu omogoča lepo življenje

Bivši telesni stražar Osame bin Ladna živi že 21 let v Nemčiji in še vedno prejema 1.168 evrov mesečne socialne podpore.

Do tega šokantnega odkritja so prišli šele, ko so poslanici desničarske stranke Alternativa za Nemčijo postavili poslansko vprašanje vladi zvezne nemške države Nordrhein-Westfalen, kdo je Sami A.

Izpostavilo se je, da je bil Sami A. (42), salafist iz Tunizije, leta 2000 osebni stražar bivšega liderja Al Kaide Osame bin Ladna v Afganistanu. Zvedelo se je tudi, da živi v Nemčiji že od leta 1997 in celo prejema socialno pomoč.

Da bi bila zadeva še hujša, nemške oblasti že 15 let vedo za džihadistično preteklost Samija, saj je na nekem sojenju proti terorizmu leta 2005 priča jasno povedala, da je Sami varoval bin Ladna v Afganistanu.

Sami je bil zaradi povezanosti z Al Kaido pod preiskavo tudi leta 2006, na koncu pa niso proti njemu vložili nobene obtožnice.

Sami vztrajno zanika, da je povezan z džihadisti. Nemške oblasti ga ne morejo deportirati v Tunizijo zaradi odločitve sodišča z obrazložitvijo, da bi ga lahko tam mučili.

Bivši telesni stražar zloglasnega terorista trenutno živi v Bochumu skupaj s soprogo in štirimi otroci.

Njegovo prošnjo za azil so leta 2007 zavrnili iz varnostnih razlogov, zadnjih 11 let pa se mora Sami vsakodnevno javljati na policijski postaji.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)