Ekskluzivno! Na parlamentarne volitve tudi PS Zorana Jankovića – “Blitzkrieg” župana Jankovića naj bi bil veliko presenečenje do konca – TOPNEWS.si

Ekskluzivno! Na parlamentarne volitve tudi PS Zorana Jankovića – “Blitzkrieg” župana Jankovića naj bi bil veliko presenečenje do konca

Ekskluzivno! Na parlamentarne volitve tudi PS Zorana Jankovića – “Blitzkrieg” župana Jankovića naj bi bil veliko presenečenje do konca

Po neuradnih, a preverjenih informacijah, bo na letošnjih parlamentarnih volitvah nastopil tudi Zoran Janković. Lista naj bi bila po naših informacijah oblikovana, na njej pa naj bi bil poleg Jankovića tudi nekaj znanih imen iz njegovega kroga, med drugim tudi Jože Mermal, predsednik uprave BTC-ja. Pozitivna Slovenija je včeraj odprla transakcijski račun za volitve, kar kaže na to, da bo sodelovala v predvolilni kampanji. Kdo so še drugi aduti Jankoviča bo znano 3. maja, ki se izteče tok za vložitev kandidatur.

Mediji so sicer na začetku meseca razkrili, da se je ljubljanski župan Zoran Janković povezal z izraelskim političnim strategom Asafom Eisinom. Ta je do nedavnega prek stranke SMC svetoval Miru Cerarju, še prej pa je med drugim pomagal srbskemu premierju Aleksandru Vučiću do zmage na parlamentarnih volitvah. Jankovič naj bi do konca skrival adute in čakal z objavo kandidature in si tako skrajšal predvolilno kampanjo, ki jo druge stranke vodijo že več mesecev pred uradnim začetkom.

V kontekst potrditve te informacije spada tudi Jankovičev zadnji anganžma, kjer je ostro obračunal z nasprotniki koncerta Svetlane Makarović Nosil bom Rdečo zvezdo in zavrnil zahtevo za prepoved nastopa Makarovičeve, v katerem Zoran Janković odgovarja direktorju inštituta za domoljubne vrednote (IMV) Bojanu Moharju. V pismu je med drugim zapisal: “Naj vam bo jasno naslednje.

Evrope izpod jarma fašizma in nacizma ni osvobajala mračnjaška in morilska vojska, ampak zahodne in ruske zavezniške čete z domačimi enotami upora, s partizani. 9. Maja 1945 tega mesta in te države niso osvobodili ne kolaboranti in ne nacisti, ampak partizanske enote z rdečo zvezdo in trobojnico. Če temu ne bi bilo tako, bi vi Bojan Mohar, govorili italijansko, nemško ali madžarsko ..”

Jankovićev nastop bistveno spreminja krvno sliko pred parlamentarnimi volitvami, saj etablirane politične stranke, predvsem na levi sredini, dobivajo močno konkurenco. Poleg koalicijskih strank SD-ja Dejana Židana, Desus-a Karla Erjavca, SMC-ja, ter seveda Levice, Luke Meseca, mora Jankovičeva odločitev skrbeti predvsem Listo Marjana Šarca, saj naj bi Jankovičev Blitzkrieg najbolj zajedel prav v omenjeno listo. Sicer pa bo Pozitivna Slovenija zajedala v bazo vseh strank strank na levi sredini in prav lahko se lahko zgodi, da zaradi tega nobena od strank, niti favorizirana SD – Dejana Židana, ki naj bi bila po zadnjih anketah zmagovalka volitev na levi sredini, ne bo dobila relativne večine, ampak bo prvo mesto pripadlo SDS-u Janeza Janše.

Najprej se je zdelo, da gre za taktiziranje, saj Pozitivna Slovenija brez tega, da je na listi tudi Zoran Jankovič, praktično ne bi imela možnosti za vstop v parlament

O Jankovićevi odločitvi glede parlamentarnih volitev se je večkrat špekuliralo, vendar so vsake toliko časa prihajale navzkrižne informacije, da zanesljivo (ne) bo nastopil na letošnjih parlamentarnih volitvah. V njegovem najožjem krogu so povedali, da je bil problem s sestavljanjem kredibilne in kvalitetne liste, vendar naj bi po zadnjih informacijah, Jankovič listo imel praktično sestavljeno, kljub temu pa naj bi čakal do zadnjega trenutka, do vložitve kandidatur, torej do 3. maja.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)