Šok! Razporeditev vojaških pomorskih sil v Mediteranu: Američani z zavezniki hudo premočni! – TOPNEWS.si

Šok! Razporeditev vojaških pomorskih sil v Mediteranu: Američani z zavezniki hudo premočni!

Šok! Razporeditev vojaških pomorskih sil v Mediteranu: Američani z zavezniki hudo premočni!

V luči povečanih napetosti in spora v Siriji, obe strani objavljata informacije o svoji oborožitvi, posebej pa navajajo število ladij, ki se nahajajo blizu Sirije.

Ameriška mornarica je sporočila, da je letalonosilka “Harry S. Truman”, s skupino vojaških ladij, ki jo spremlja, od srede stacionirana v Sredozemskem morju, skladno z rednim razporedom.

us navy

Sodeč po satelitskih posnetkih, ki jih je objavila družba ISI, so tudi vojaške ladje ruske flote izplule iz sirske baze Tartus.

Na družbenih omrežjih se je pojavil zemljevid, na katerem se vidi natančen razpored vojaških pomorskih sil v Mediteranu.

Kot lahko vidimo, se na tem področju že nahaja šesta flota ameriške vojaške mornarice.

Šest ameriških vojaških ladij se nahaja v Mediteranu v bližini Sirije.

Sporočili so tudi, da je tudi ena francoska fregata krenila proti Siriji in da je britanska letalska baza na Cipru prav tako pripravljena za napad.

Dve ameriški in ena britanska podmornica so prav tako že v Mediteranu.

Tudi ameriška letalonosilka “USS Nimitz” je s svojim spremstvom 5 ladij krenila proti Rdečemu morju, v spremstvu ima tudi nosilec helikopterjev “USS Kearsarge”.

harry s truman

V zalivu se trenutno nahaja tudi letalonosilka “Harry S. Truman”.

Američani imajo prav tako v bližini Sirije tudi tri letalske baze, dve v Turčiji in eno v Jordaniji.

Rusija je pred kratkim napotila svojo Črnomorsko floto proti Siriji, trenutno pa se v Siriji nahaja le njena Mediteranska vojaška skupina šestih ladij, en rušilec, ladijski nosilec križarski raket, ladja za uničevanje podmornic in še tri vojaške ladje.

Po poročanju nekaterih medijev, naj bi kitajske vojaške ladje, ki se nahajajo v Sredozemskem morju, dobile ukaz, da se v primeru vojaške eskalacije v tem delu sveta podredijo komandi ruske Vojaške mornarice.

To bi praktično pomenilo, da morebitni ameriški napad na cilje v Siriji, ne bo mogel potekati brez aktivne udeležbe kitajskih vojaških sil.

Medtem ko zahodni mediji poročajo o gibanju ameriških, britanskih in francoskih sil, je ruska Črnomorska mornarica in dobršen del ruskih letalskih polkov dvignil stopnjo vojaške pripravljenosti, kot tudi dobršen del enot, ki ima v svoji sestavi strateške bombnike.

Na podlagi teh navedb, je iz ruske letalske baze “Mozdok” poletela skupina bombnikov “Tu-22M3” in odletela proti Iranu.

Pred nekaj dnevi so na območje Sirije prestavili tudi posebna protipodmorniška letala “I-38 Novela”.

Radarske kapacitete, ki so postavljene v Siriji, so zaznale močno aktivnost specializiranega izvidniškega aparata “Boing P-8A Poseidon”, le nekaj sto kilometrov Latakije.

Na širšem prostoru vzhodnega Sredozemlja so opazili tudi letalsko cisterno “KC-10A”, ki vojaškemu letalstvu zagotavlja logistično podporo pri oskrbovanju z gorivom.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)