Rusija ne verjame, da je sporočilo Julije Skripal avtentično: Tekst napisan tako, da jo popolnoma izolira od sveta! – TOPNEWS.si

Rusija ne verjame, da je sporočilo Julije Skripal avtentično: Tekst napisan tako, da jo popolnoma izolira od sveta!

Rusija ne verjame, da je sporočilo Julije Skripal avtentično: Tekst napisan tako, da jo popolnoma izolira od sveta!

Rusko veleposlaništvo v Londonu je sporočilo, da dvomi v avtentičnost sporočila, ki ga je Scotland Yard v sredo zvečer sporočil v imenu hčerke bivšega ruskega dvojnega agenta, Julije Skripal.

“Tako kot doslej, želimo biti prepričani, da je to resnično Julijino sporočilo. S tem v zvezi imamo velike dvome. Besedilo je očitno oblikovano tako, da podkrepi uradna sporočila britanskih oblasti in hkrati tako, da izključi Julijine možne stike z zunanjim svetom, to pomeni s konzuli, novinarji, sorodniki,” je sporočilo rusko veleposlaništvo v Londonu.

Julija Skripalj (33), ki je bila prejšnji mesec skupaj z očetom zastrupljena v Britaniji, je sporočila, da ne želi ponujene usluge ruskega veleposlaništva v Londonu, to sporočilo pa je v njenem imenu, objavila britanska policija.

Julija Skripal je v sporočilu navedla, da je njen oče še naprej resno bolan, sama pa še vedno čuti posledice napada z živčnim strupom.

“Imam dostop do prijateljev in družine in vem, da so mi v ruskem veleposlaništvu ljubeznivo ponudili pomoč na katerikoli način. Za zdaj, ne želim uporabiti njihovih uslug, če pa si premislim, vem koga je treba poklicati”, je napisala Julija Skripal.

Napisala je tudi, da so jo v bolnici v angleškem mestu Salisbury, iz katere je bila odpuščena v ponedeljek, “zdravili z očitno klinično strokovnostjo in izjemno prijaznostjo”.

Poudarila je, da še ni dovolj močna, da bi lahko medijem dala izjavo in navedla, da se komentarji njene sestrične Viktorije ruskim medijih ne morejo smatrati kot njeni, niti njenega očeta.

Zahvalila se je sorodnici Viktoriji za skrb, “vendar jo prosim, da me ne obiskuje in da ne pokuša navezati stik z menoj, za zdaj”, piše v sporočilu Julije Skripal.

Bolnica v Salisburyju, v kateri sta se zdravila Julija in Sergej Skripal potem, ko sta bila 4. marca najdena v nezavestnem stanju, je včeraj sporočila, da so Julijo Skripal iz bolnice odpustili v ponedeljek, medtem ko je njen oče zadržan na zdravljenju.

Britanske oblasti so sporočile le, da so Julijo Skripal premestili na “varno lokacijo”.

Britanija krivi Rusijo, da je z živčnim strupom, ki so ga razvili v času Sovjetske zveze, zastrupila Julijo in Sergeja Skripal, medtem ko Rusija zavrača vsakršno vpletenost v zastrupitev, ki je izzvala diplomatsko krizo med Zahodom in Moskvo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)