“Dijana Đuđić zlorabila inštitut ovadbe v predvolilne namene” – Odziv Stranke modernega centra na kazensko ovadbo dr. Mira Cerarja – TOPNEWS.si

“Dijana Đuđić zlorabila inštitut ovadbe v predvolilne namene” – Odziv Stranke modernega centra na kazensko ovadbo dr. Mira Cerarja

“Dijana Đuđić zlorabila inštitut ovadbe v predvolilne namene” – Odziv Stranke modernega centra na kazensko ovadbo dr. Mira Cerarja

“Ker gre v ovadbi gospe Dijane Đuđić za več kot očitno zlorabo inštituta ovadbe v predvolilne namene, želi SMC spomniti javnost na vsaj dvoje dejstev.

Prvič, predsednik SDS Janez Janša je na tiskovni konferenci dejal, da so prišli v kontakt z gospo Đuđić prek podjetja Nova Obzorja, ki izdaja časopisa Demokracija in Škandal24, in v katerem imajo kot stranka svoj delež. Po njegovih besedah naj bi svet stranke SDS sprejel sklep, da bo v prihodnjih dveh letih stranka odprodala svoj delež v tem podjetju najboljšemu ponudniku, pred tem pa so želeli za potrebe volilne kampanje najeti čim bolj ugoden kredit – in da so si ga v ta namen izposodili od fizične osebe.

Drugič, v oddaji 24 ur so Janševega sojetnika iz zaporniške celice na Dobu, Roka Snežiča, postavili na laž, ko je ta zanikal, da bi poznal gospo Đuđić. Pridobili so namreč dokaze, da sta nekajkrat skupaj potovala v Bosno in Hercegovino, prvič aprila lani, nato še konec septembra in v začetku decembra.

V vrednotnem svetu, za kakršnega si aktivno prizadevamo v SMC, so ljudje v zaporu, ker so storili nekaj narobe – in jim je bila nesporno dokazana krivda.

Biti v družbi s podjetnikom, ki je bil kaznovan z zaporom za davčne utaje, v javnosti pa širi neresnice, gotovo ni referenca, ki bi nekomu omogočala, da v besedah predsednika vlade išče povod za kazenske ovadbe.

Prepričani smo, da bo javnost tudi v tej zadevi znala presoditi, kdo govori resnico, kdo pa dovoljuje drugim, da manipulirajo z besedami in dejanji.

O vsem drugem bodo morali presoditi pristojni organi.”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)