Veleposlaništvo ZDA v Zagrebu o maršu ekstremistov: Obsodilo neonacistična in proustaška stališča na shodu skrajnih desničarjev! – TOPNEWS.si

Veleposlaništvo ZDA v Zagrebu o maršu ekstremistov: Obsodilo neonacistična in proustaška stališča na shodu skrajnih desničarjev!

Veleposlaništvo ZDA v Zagrebu o maršu ekstremistov: Obsodilo neonacistična in proustaška stališča na shodu skrajnih desničarjev!

Zagreb – Ameriško veleposlaništvo v Zagrebu je obsodilo ekstremiste, ki so v nedeljo v središču Zagreba vzklikali “Pozdrav Trumpu”, s sporočilom, da najostreje zavračajo neonacistična in proustaška stališča, izražena v času njihovega nedeljskega shoda v Zagrebu.

“Obsojamo vsak poskus povezovanja Združenih držav Amerike s to sovražno ideologijo. Takšna sugestija je žalitev spomina na 186.000 ameriških vojakov, ki so dali svoja življenja v Evropi, v boju proti nacistični Nemčiji in nekaj milijonov nedolžnih žrtev, ubitih med Drugo svetovno vojno”, piše v sporočilu ameriškega veleposlaništva, poroča Index.hr.

V nedeljo se je na Trgu Bana Jelačića zbralo okoli 40 skrajnih desničarjev, v črnih oblačilih, ki so marširali v središču Zagreba, pri tem pa nosili sliko ameriškega predsednika Donalda Trumpa in belo zastavo s prečrtanim simbolom EU.

Marš sta organizirali Avtohtona Hrvaška stranka prava Dražena Keleminca in Klub Hrvaških domoljubnih sil.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)