Hčerka bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripala bo zaprosila za politični azil v Veliki Britaniji – TOPNEWS.si

Hčerka bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripala bo zaprosila za politični azil v Veliki Britaniji

Hčerka bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripala bo zaprosila za politični azil v Veliki Britaniji

Hčerka bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripalja, Julija, bo zaprosila za politični azil v Veliki Britaniji, je izjavila njena sestrična Viktorija Skripal, ki živi v Rusiji.

“Vem, da pripravljajo njeno izjavo o političnem azilu”, je izjavila Viktorija Skripal, nečakinja Sergeja Skripala, poroča Reuters.

Sergeja in Julijo Skripal so našli na klopi v Salisburyju v nezavestnem stanju, po trditvah britanske strani, sta bila zastrupljena z živčnim strupom A320-novičokom.

Nista več v življenjski nevarnosti. Za napad nanju je Velika Britanija obtožila Rusijo, kar Moskva zavrača.

Sicer pa je britansko ministrstvo za notranje zadeve zavrnilo izdajo vizuma nečakinji bivšega ruskega agenta Sergeja Skripala, Viktoriji Skripal, da bi obiskala strica in sestrično, ki se po zastrupitvi zdravita v bolnici v Salisburyju.

Julija Skripal je po telefonu povedala, da se z vsakim dnem bolje počuti, zdravniki pa so sporočili, da se tudi njenemu očetu Sergeju Skripalu stanje izboljšuje in da “hitro okreva”.

Viktorija, ki živi v Rusiji je povedala, da bo obiskala sorodnico Julijo v bolnici, potem ko je bolnišnično osebje sporočilo, da Julija okreva.

Kljub temu, da je Britanija zavrnila izdajo vizuma, pa Viktorija ni obupala. V prošnji je zaprosila britansko premierko Thereso May, da naj britanske oblasti ponovno obravnavajo njeno prošnjo za izdajo vizuma.

Viktorijino prošnjo Mayevi so prebrali v ruskem jeziku, kar na Sky Newsu.

“To, kar bi najbolj želela je, da jih osebno vidim, da imam priložnost naši babici povedati resnico o tem, kako sta njen sin in vnukinja, vendar so mojo prošnjo za vizum žal zavrnili. Ves svet govori o političnem škandalu brez presedana, vendar so v njegovem središču resnični ljudje. To je naša družina in morali bi biti skupaj v tem trenutku,” je povedala Viktorija Skripal.

Rusko veleposlaništvo v Londonu je 6. aprila zaprosilo za sestanek ruskega veleposlanika v Londonu Alexandra Jakovenka z britanskim šefom diplomacije Borisom Johnsonom glede pogovora o preiskavi v zvezi z zastrupitvijo bivšega dvojnega agenta Skripala. “Pričakujemo konstruktiven odgovor britanske strani in, da bo prišlo do tega sestanka v bližnji prihodnosti,” je povedal tiskovni predstavnik ruskega veleposlaništva, poroča Reuters.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)