Namerno uničili dokaze? Britanci kremirali hišne ljubljenčke bivšega dvojnega agenta Skripala, preden bi jih lahko kdo pregledal! – TOPNEWS.si

Namerno uničili dokaze? Britanci kremirali hišne ljubljenčke bivšega dvojnega agenta Skripala, preden bi jih lahko kdo pregledal!

Namerno uničili dokaze? Britanci kremirali hišne ljubljenčke bivšega dvojnega agenta Skripala, preden bi jih lahko kdo pregledal!

Britanski preiskovalni organi so kremirali dva morska prašička ter mačka bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripala, ki je bil skupaj s hčerko 4. marca zastrupljen z živčnim strupom novičok v Salisburyju. Hišne ljubljenčke pred kremiranjem ni nihče pregledal.

Dva morska prašička sta poginila v Skripalovi hiši, kmalu po zastrupitvi lastnika, domnevno zaradi

dehidracije, mačka pa naj bi bila v tako slabem stanju, da so jo uspavali. Vse tri živali so kremirali in sedaj ni več možno ugotoviti, ali so bile tudi one zastrupljene, kar bi pomenilo, da se je zastrupitev zgodila v hiši.

Policija je zapečatila hišo Skripalovih takoj potem, ko so ju našli brez zavesti.

“Ko so veterinarju dovolili vstop v hišo, sta bila dva morska prašička, na žalost, že mrtva. Mačko so našli v težkem stanju in veterinar se je odločil, da ji bo skrajšal bolečine tako, da jo je uspaval”, piše v sporočilu britanskega oddelka za bivalno okolje, hrano in kmetijske zadeve.

Tiskovna predstavnica ruskega Ministrstva za zunanje zadeve Marija Zaharova je danes na Facebooku postavila vprašanje, zakaj so britanski uradniki kremirali hišne ljubljenčke Skripalovih, če pa so bili pomembni dokazi.

“Končno, govorimo o živih bitjih, če je bil strup uporabljen v hiši, bi tudi ljubljenčki morali biti zastrupljeni”, je napisala Zaharova.

Družbena omrežja so preplavljena s podobnimi vprašanji z vseh koncev sveta.

“Hvala nesposobni policiji, ker je zažgala telesa hišnih ljubljenčkov, le kaj skrivajo?”

“Nadaljuje se odkrivanje popolne nesposobnosti britanske vlade in njenih služb v primeru Skripal. Vprašam se, kaj se bodo zdaj zlagali, da bi se izvlekli iz te laži”, je napisal drugi uporabnik Twittera.

“To, da Boris Johnson laže, je toliko običajno, da ni komentarja. Vendar, da so morski prašički Skripalovih umrli zaradi žeje in da je bila mačka toliko lačna, da ne bi preživela, ker so oblasti zaprle hišo? Zaradi takih stvari pade vlada”, komentira tretji.

“Zakaj ni nekdo prej pregledal živali, da bi ugotovili, ali so bile izpostavljene agensu ali ne? Zdaj so, pa na enkrat, mrtve”, piše v enem komentarju in tako naprej.

Pred tem novim odkritjem, sta bila britanski Foreign Office in njegov šef Boris Johnson ujeta na laži, da je živčni agens novičok, s katerim naj bi bila domnevno zastrupljena Skripalova, proizveden v Rusiji. Preiskava tega ni dokazala.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)