Škandal! Medtem ko je bila Julija Skripal v komi, se je večkrat logirala v družbeno mrežo Vkontakte – TOPNEWS.si

Škandal! Medtem ko je bila Julija Skripal v komi, se je večkrat logirala v družbeno mrežo Vkontakte

Škandal! Medtem ko je bila Julija Skripal v komi, se je večkrat logirala v družbeno mrežo Vkontakte

Julija Skripalj (33), hčerka bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripala, ki je bila domnevno od 4. marca v komi, potem ko sta bila z očetom zastrupljena z živčnim strupom v Salisburyju, kjer Sergej Skripal živi, je večkrat vstopila v svoj račun na najbolj priljubljeni ruski družbeni mreži Vkontakte, medtem ko je bila v komi!

julija skripal vkontakt

Julija je prvič vstopila v svoj profil na Vkontakte, tri dni po zastrupitvi, 7. marca ob 08.35, medtem ko je bila po trditvi britanskih oblasti v komu.

Julija je prišla k zavesti 29. marca, ruske oblasti pa so takoj zaprosile, da se jim omogoči dostop in pogovor z njo, kar naj bi bila Britanija na podlagi zakona dolžna omogočiti, saj je Julija ruska državljanka.

Dejstvo, da se je Julija logirala v Vkontakte, medtem ko je bila v komi, ima dve pojasnili: ali ni bila v komi ali pa se je nekdo drug, na primer pripadniki angleških obveščevalnih služb, logiral na njenem profilu in brskal po njenih podatkih.

Spomnimo, na dan zastrupitve sta Sergej in Julija Skripal za štiri ure izključila GPS na svojih pametnih telefonih, kar pomeni, da nista želela, da bi se vedelo, kje se nahajata.

Velika Britanija je za zastrupitev Sergeja in Julije Skripal brez dokazov obtožila Rusijo in začela diplomatsko vojno svetovnih razmer, ki je privedla do tega, da so zahodne države pod vodstvom Velike Britanije in ZDA, izgnale veliko število ruskih diplomatov. Rusija je na to recipročno odgovorila.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)