Povabilo, ki lahko marsikaj spremeni: Trump predlagal Putinu sestanek v Beli hiši – TOPNEWS.si

Povabilo, ki lahko marsikaj spremeni: Trump predlagal Putinu sestanek v Beli hiši

Povabilo, ki lahko marsikaj spremeni: Trump predlagal Putinu sestanek v Beli hiši

Ameriški predsednik Donald Trump je danes ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v telefonskem pogovoru predlagal srečanje v Washingtonu.

Trump je v telefonskem pogovoru Putinu predlagal sestanek dveh liderjev ZDA in Rusije, je potrdil pomočnik ruskega predsednika Jurij Ušakov, poroča RT.

“V telefonskem pogovoru med dvema predsednikoma, je Trump predlagal, da se srečanje izvede v Washingtonu”, je povedal novinarjem Ušakov in

posebej poudaril, da je predsednik ZDA Donald Trump tisti, ki je predlagal srečanje obeh predsednikov. Putinov pomočnik je še povedal, da od zadnjega telefonskega pogovora 20. marca ni bilo govora o pripravah za morebitno srečanje.

ZDA in Rusija sta zaostrili bilateralne odnose zaradi zastrupitve bivšega dvojnega agenta Sergeja Skripala v Veliki Britaniji, kar je izzvalo dvostranki izgon diplomatov.

Trump se je odločil, da bo izgnal 60 ruskih diplomatov in zaprl ruski konzulat v Seattlu potem, ko je Velika Britanija obtožila Rusijo za zastrupitev Skripala in njegove hčerke Julije, čeprav ni London predstavil nobenega dokaza o ruski vpletenosti v incident.

Moskva je odgovorila z izgonom enakega števila ameriških diplomatov iz Rusije in zaprtjem ameriškega konzulata v Sankt Peterburgu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)