Američani v strahu pred ruskimi vojaškimi silami: Trump odobril največji vojaški proračun v zgodovini – TOPNEWS.si

Američani v strahu pred ruskimi vojaškimi silami: Trump odobril največji vojaški proračun v zgodovini

Američani v strahu pred ruskimi vojaškimi silami: Trump odobril največji vojaški proračun v zgodovini

ZDA v strahu pred rusko vojaško premočjo si pospešeno prizadevajo izboljšati svojo vojaško tehniko in tehnologijo. Tako je ameriški predsednik Donald Trump v petek odobril največji vojaški proračun v zgodovini ZDA, ki znaša 700 milijard dolarjev. Poleg zagotovitve pokrivanja rednih stroškov, bo vojska ZDA dopolnjena z modernimi vojaškimi letali, ladjami, podmornicami in raketami.

rakete usameriskirusilec

Rusija je že zdavnaj “povozila” zvezo NATO in ameriško vojaško moč na področju Vzhodne Evrope. Rusi imajo tudi več tankov, letal in bolj razvito protizračno obrambo, česar se Američani seveda zelo dobro zavedajo, zato so ameriški generali in vojaški strokovnjaki že nekaj časa pozivali ameriško vlado in kongres, da vložita več dodatnega napora (sredstev) v razvoj vojaške tehnike in tehnologije, s katero bi se lahko ustrezno odzvali na potencialno rusko grožnjo. Američani se že nekaj časa zavedajo, da je njihova prednost, ki so jo gradili in imeli nad svojimi sovražniki več kot 70 let, ogrožena, še posebej premoč na področju zračnih sil. Zdi se, da pripravljajo močan odziv, piše Business Insider. “Glede na moč, velik obseg in nevarnost ruske zračne obrambe, je razvoj naše zračne podpore veliko težji, kar bodo občutile tudi naše kopenske sile,” je dejal poveljnik ameriških vojaških sil za Pacific, general Robert Brown na vojaškem simpoziju v Huntsvillu, Alabami, ki je združil vplivne ameriške vojaške strokovnjake.

Brown je dejal, da bi ZDA morale “maksimalno potisniti vse sisteme in možnosti, ki so na voljo pri razvoju tehnologij, za hiter, globok in strateški napad” in da ZDA morajo “sovražnika premagali v orožju “. Namesto, da bi tvegali izgubljeno bitko z ruskimi letali in njihovimi piloti, bi morale Združene države razviti svojo prednost s povečanjem dosega topništva in raket, meni Brown. Z uporabo teh vrhunskih sistemov, bi lahko uničili rusko obrambo in ohranili svoje čete v zaledju, kar bi jim dalo možnost nadaljevanja konflikta več tednov brez podpore iz zraka, je dejal Brown. “Rusija ima veliko prednost na številnih področjih, zlasti glede ruskih topov, katerih doseg je večji za 50 in celo do 100 odstotkov od sedanje generacije ameriških topov,” je dejal vojaški raziskovalec John Gordon IV.

ruska podmonica

ameriska letalonosilka

Brown je prav tako dejal, da bi morale ZDA okrepiti doseg svojih sedanjih sistemov in tistih v razvoju, da bi se odzvali na potencialno nevarnost. Prav tako bi morali to narediti, zlasti na področju izboljšanja in razvoja vojaško taktičnih raketnih sistemov, da bi lahko imeli doseg 499 km, kar je znotraj meje od 500 km, ki ZDA obvezuje na podlagi podpisanega sporazuma o vojaški oborožitvi. Brigadni general Stephen Maranian, poveljnik Vojaško terenske topniške šole, je dejal, da bodo nove rakete “morale imeti možnost zadeti ladje na morju, možnost zadeti gibljive cilje na kopnem in imeti možnost uporabe streliva, ki lahko zadene močno oborožene cilje s senzorji, ki se bodo držali svojih ciljev. To bi morali biti aspekti sistema “Precision Strike Missle”, poudarja. ZDA delajo tudi na razvoju samohodnega topniškega orožja, da bi povečale svoj doseg izstrelkov na 40 km.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)