(VIDEO) Performans, ki se je spremenil v incident s policijo: Igralec Primož Bezjak se je v znak protesta slekel do spodnjic in na vhodna vrata ministrstva za kulturo zalepil svojo obleko kot igralski rekvizit – TOPNEWS.si

(VIDEO) Performans, ki se je spremenil v incident s policijo: Igralec Primož Bezjak se je v znak protesta slekel do spodnjic in na vhodna vrata ministrstva za kulturo zalepil svojo obleko kot igralski rekvizit(VIDEO) Performans, ki se je spremenil v incident s policijo: Igralec Primož Bezjak se je v znak protesta slekel do spodnjic in na vhodna vrata ministrstva za kulturo zalepil svojo obleko kot igralski rekvizit

Protest z naslovom “Akcija za kulturo”, ki se je začel na Prešernovem trgu in nadaljeval pred stavbo ministrstva za kulturo, na katerem so kulturniki opozorili na pomanjkljiv odziv ministrstva za kulturo v času epidemije novega koronavirusa.

Pred kulturno ministrstvo so kulturniki v znak protesta pred vrata položili različne rekvizite od knjig do mikrofonov, različnih pisal, čopičev in ostalih umetniških rekvizitov.

Za presedan je poskrbel igralec Primož Bezjak, ki se je pred vrati ministrstva slekel do spodnjic, in na vhodna vrata ministrstva zalepil svojo obleko kot igralski rekvizit. Ker je po dogodku posredovala policija in zahtevala od Bezjaka dokumente, se je v njegovo podporo nato slekla tudi igralka Katarina Stegnar.

Sledilo je nekaj hude krvi in polemik med policijo in protestniki, policija pa naj bi proti Bezjaku uvedla postopek. Igralec Rok Kravanja (na fotografiji desno) se je protesta z gledališkim kolegom udeležil v slovenski narodni noši. “Zato, ker je potrebno ohraniti slovensko kulturo.” In dodal, da je zadovoljen z udeležbo, saj je kulturnikov in kulturnic vedno več.

Gre za protest Aktiva delavk in delavcev v kulturi, ki se ga je udeležilo okoli 500 kulturnikov in kulturnic. V skupni izjavi so izpostavili, da so skupaj močnejši, hkrati pa so napovedali več skupnih akcij v prihodnje zaradi ignorance ministrstva za kulturo.

KOMENTARJI

TOPNEWS (0)