Medijski spin okoli Plenkovića se je razpočil kot milni mehurček – TOPNEWS.si

Medijski spin okoli Plenkovića se je razpočil kot milni mehurček

Medijski spin okoli Plenkovića se je razpočil kot milni mehurček

Plenković je očitno ocenil, da nima nobenih možnosti v bitki za predsednika Evropske komisije, zato hoče ostati premier, čeprav bi se ga nekateri krogi v HDZ-ju na Hrvaškem radi rešili in na mesto predsednika vlade postavili Gordana Jandrokovića, sicer aktualnega predsednika hrvaškega Sabora.

Premier in predsednik HDZ Andrej Plenković je zanikal včerajšnje poročanje hrvaških medijev, da bo kandidiral za predsednika Evropske komisije in sporočil, da je njegovo delo “biti predsednik hrvaške vlade”.

plenkovic jandrokovic

Plenković je po sestanku vodje HDZ-ja s člani vodstva stranke zanikal poročila, da bo kandidiral za nominacijo Evropske ljudske stranke za predsednika Evropske komisije na volitvah spomladi leta 2019.

“Moje delo je biti predsednik hrvaške vlade in delati vse, kar je potrebno za rešitev številnih težav, ki so na dnevnem redu hrvaške družbe, “je dejal Plenković novinarjem po sestanku, na katerem so bili njegov namestnik Milijan Brkić, generalni sekretar, Gordan Jandroković, Nada Murganić, Dražen Bošnjaković, Tomislav Čuljak in drugi HDZ-jevi voditelji.

Očitno nekateri v današnjem kontekstu, želijo malo “razburkati vzdušje,” je dodal Plenković ter komentiral članek, ki ga je objavil reški Novi list in povzeli drugi hrvaški mediji: “Dobro je, da ljudje mislijo, da ima Hrvaška predsednika vlade, ki bi lahko bil predsednik Evropske komisije, je ocenil in poudaril, da je on “hrvaški premier z jasnimi nalogami, da dela v dobrobit Hrvaške v Evropski uniji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)