Zaradi Trumpove odločitve o uvedbi carin na aluminij in jeklo: Elektrolux zamrznil načrte glede 250 milijonov dolarjev vredne investicije v ZDA – TOPNEWS.si

Zaradi Trumpove odločitve o uvedbi carin na aluminij in jeklo: Elektrolux zamrznil načrte glede 250 milijonov dolarjev vredne investicije v ZDA

Zaradi Trumpove odločitve o uvedbi carin na aluminij in jeklo: Elektrolux zamrznil načrte glede 250 milijonov dolarjev vredne investicije v ZDA

Švedski proizvajalec gospodinjskih aparatov Electrolux je zamrznil načrte glede investicije 250 milijonov dolarjev v tovarno v ZDA, ki jo je najavil v letošnjem januarju. Kot razlog je Electrolux navedel zaskrbljenost zaradi posledic odločitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa glede uvedbe carin na aluminij in jeklo.

Electrolux je navedel, da bodo carine verjetno bistveno dvignile ceno jekla na ameriškem trgu, zaradi česar bodo imeli tuji proizvodi prednost v ceni, v primerjavi s proizvodi, izdelanimi v ZDA.

Electrolux, največji evropski proizvajalec gospodinjskih aparatov, je nameraval razširiti in posodobiti tovarno v ameriški zvezni državi Tennessee.

“Zaskrbljeni smo zaradi posledic carin na konkurenčnost našega poslovanja v ZDA. Dokler ne bomo imeli dokončne odločitve in se seznanili s podrobnostmi, smo postavili naše načrte o investiranju 250 milijonov dolarjev na čakanje”, je sporočil Electrolux.

Trump je včeraj najavil, da bo “prihodnji teden” uvedel uvozne carine za proizvode iz jekla in aluminija – 25 odstotkov za jeklo in 10 odstotkov za aluminij.

Pričakuje se, da se bodo podobno kot Electrolux odzvali tudi drugi evropski giganti, ki ustvarjajo na ameriškem trgu proizvode iz jekla in aluminija.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)